search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarnarps förskoleområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-11-05 till 2019-05-05
Sista ansökningsdag2018-10-28
Referensnr18-60-0771
Publicerad2018-10-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barnarps förskoleområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-11-05 till 2019-05-05
Sista ansökningsdag
2018-10-28
Referensnr
18-60-0771
Publicerad
2018-10-09

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss i Barnarps förskoleområde! Vi finns i de södra delarna av Jönköping med naturen alldeles inpå knutarna. Enheten består av fyra förskolor, Valhall, Vita Villan, Ljungkullen och Barnarps förskola, samtliga med gångavstånd emellan. Gemensamt för dem alla är de fina utomhusmiljöerna, med en variationsrik och spännande lärmiljö.

I Barnarps förskoleområde är en stor andel av personalen förskollärare och tre av fyra förskolor har en egen kock. Närheten till ”varandra” förenklar samarbetet mellan förskolorna. Exempelvis bedriver vi inför start i förskoleklass, en särskild femårsverksamhet, där berörda barn från de fyra olika förskolorna träffas och lär känna varandra. Förskolorna samarbetar även kring högtider och andra arrangemang. Samtliga APT har vi tillsammans och en del är avsatt för pedagogiska diskussioner. Barnarps förskoleområde är en så kallad Övningsförskola vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter och har ett utökat samarbete med högskolan.

Arbetsuppgifter
Du förväntas driva och utveckla det pedagogiska arbetet tillsammans med pedagogerna i ditt arbetslag och på enheten, utefter intentionerna i våra styrdokument. Som pedagog är du aktiv i arbetet kring barnens utveckling och lärande, du bidrar till ett positivt arbetsklimat och arbetar för ett gott samarbete. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.
 
Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare. Goda kunskaper i IKT. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
 
Upplysningar
Förskolechef Lena Söderberg tfnr 036 - 10 30 65 
Lärarförbundet Inga-Maj Johansson tfnr 036 - 10 39 21

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.