search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Jönköpings kommun söker nya kollegor till hemtjänsten

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen
AnställningsformTillsvidare
OmfattningEnl. överenskommelse
TillträdesdagEnl. överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-23
Referensnr17-71-0263
Publicerad2018-10-09
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
Enl. överenskommelse
Tillträdesdag
Enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-23
Referensnr
17-71-0263
Publicerad
2018-10-09

Vill du göra skillnad och vara en viktig del i att möjliggöra för våra medborgare att bo hemma och få en meningsfull vardag? Sök till ett jobb inom hemtjänsten!

Vilka är vi?
Hemtjänsten i Jönköpings Kommun tillhör äldreomsorgen inom socialförvaltningen och består av ett 20-tal olika geografiska arbetsområden, från Gränna i norr till Tenhult i söder. Vi har dessutom en områdespool bestående av personal som ersätter ordinarie personal vid frånvaro över hela kommunen. Pooltjänstpersonalen har årsarbetstid och kan i större utsträckning påverka sina scheman. Idag är vi 450 undersköterskor och vårdbiträden som jobbar inom hemtjänsten och som tillsammans utför de omvårdnads- och servicetjänster som våra medborgare är i behov av. Vi har ett viktigt arbete som gör det möjligt för våra 1600 medborgare att bo i sina hem där de får individuellt utformat stöd som var och en behöver för en meningsfull vardag. Vi har behov av personal på Älgstigen, Huskvarna, Öxnehaga, Gränna, Dalvik, Taberg och Norahammar samt Torpa.

Vad gör vi?
Att arbeta tillsammans med oss i hemtjänsten innebär att du bidrar till medborgarnas välmående och trygghet. Vi utför omvårdnads- och servicearbete i medborgarnas hem dagtid och kvällstid såväl vardag som helg. Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt och utgångspunkten är att stärka och stödja individens egna förmågor utifrån behov och önskemål. Vi tar oss förflyttar oss mellan medborgarnas hem med hjälp av cykel eller bil. De geografiskt indelade arbetsområdena har sina egna baslokaler där du och dina kollegor i teamet börjar och avslutar dagens arbetspass. Vi arbetar utifrån genomförandeplaner och kontaktmannaskap, givna riktlinjer och rutiner. Som en del av vår hemtjänst ingår du i en arbetsgrupp, där du ges möjlighet att vara delaktig, ta ansvar och påverka din egen såväl som verksamhetens utveckling.

Vem söker vi?
Vi ser gärna att du som söker är utbildad undersköterska eller har annan likvärdig utbildning, alternativt erfarenhet.
Vi söker vidare dig som har en lugn och trygg personlighet samt har en god kommunikationsförmåga. Du kan arbeta självständigt, är flexibel och du har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Du är empatisk, har en positiv inställning till ditt yrke och har lätt för att samarbeta med andra. Vi värderar dina personliga egenskaper och förmågor högt och söker därför dig som är rätt person för jobbet.

Du som söker kan cykla eller har B-körkort!

Vad erbjuder vi?
Jönköpings kommun erbjuder alla tillsvidareanställda:
- Tjänstgöringsgrad efter eget önskemål.
- Chans att göra skillnad för någon annan.
- Möten med många olika människor som ger variation i vardagen.
- Möjlighet till personlig utveckling.
- Delaktighet i arbete med ständiga förbättringar.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Flertal tjänster tillsätts i rekryteringen och du väljer själv det som passar dig bäst, tillsvidare, vikariat och/eller timvikariat.
Ange önskat geografiskt arbetsområde och tjänstgöringsgrad.
Rekrytering sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag.

Belastningsregister
För att få arbeta inom vård och omsorg måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din intresseanmälan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor.
Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du här: Länk till Polisens hemsida. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Upplysningar
Rekryterande enhetschef Monica Johansson tel: 036- 10 77 48.
Fackliga representanter: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.