search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolbibliotekarie med inriktning mot IKT

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSanda Utbildningscentrum
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-14
Referensnr18-61-0096
Publicerad2018-10-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sanda Utbildningscentrum
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-14
Referensnr
18-61-0096
Publicerad
2018-10-08

Vill du bli vår nya skolbibliotekarie på Sanda utbildningscentrum och vara delaktig i arbetet med att utveckla och stödja våra elevers lärande?

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är ungefär 200 anställda där våra gemensamma ledord är Engagemang, Trygghet, Glädje, Professionalitet och Utmaning.

Vad gör vi?
På Sanda utbildningscentrum erbjuder vi våra elever goda förutsättningar att kombinera studier och idrott genom att arbeta med helheten i elevens lärande. Vi fokuserar på att utveckla elevens förmågar i alla skolans ämnen, i sin idrott och sociala kompetens.

Vad innebär arbetet?
Vårt skolbibliotek är centralt placerat och är en integrerad del av skolans pedagogiska verksamhet. Vi vill nu utveckla detta vidare. Du och din kollega vägleds av de styrdokument som gäller i skolan och ni kommer tillsammans arbeta för att stärka elevers digitala kompetens, läsning och språkliga förmåga. Andra arbetsuppgifter är att handleda elever i informationssökning och källkritik. I ditt uppdrag ingår också andra förekommande arbetsuppgifter för en skolbibliotekarie.

Vem söker vi?
Dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du vill arbeta i en pedagogisk miljö och du tycker att utbildning är viktigt. Att arbeta med ungdomar är något du brinner för och du är intresserad av utvecklingsarbete. IKT är ett prioriterat område på skolan och du ska därför ha dokumenterad erfarenhet eller utbildning av digitala verktyg och deras pedagogiska användning. Du är också van vid att hantera och värdera informationsflöden.

Du är..
- Engagerad och har en god pedagogisk förmåga
- Initiativrik och kommunikativ
- Flexibel och har en god samarbetsförmåga
- Självgående med en förmåga att arbeta självständigt

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vid frågor kontakta:
Irene Jarbratt, administrationschef - 036-106577, irene.jarbratt@jonkoping.se
Henrik Ader, rektor - 036-106472, henrik.ader@jonkoping.se

Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.