search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förste handläggare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-19
Referensnr18-71-0191
Publicerad2018-10-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-19
Referensnr
18-71-0191
Publicerad
2018-10-05

Söker du ett spännande och utmanade arbete? Sök tjänsten som förste handläggare!

Vilka är vi?
Socialförvaltningens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, omsorg, vård och trygghet tillgodosedda. Socialförvaltningen omfattar funktionerna hälso- och sjukvårdsfunktion, äldreomsorg, funktionshinderomsorg och individ- och familjeomsorg. Vi söker nu Förste biståndshandläggare till äldreomsorgens myndighetsenhet. Vår arbetsgrupp består idag av cirka 35 medarbetare varav två förste handläggare, en administratör, biträdande myndighetschef och myndighetschef som alla ansvarar för att kommunens invånare får en rättssäker och professionell bedömning. Kanske är du vår nya medarbetare?

Vad innebär det att vara förste handläggare?

Som förste handläggare kommer du att arbeta med att stödja och vägleda handläggarna i deras utredningsarbete, bedömningar och val av insatser. En viktig faktor i yrket kommer vara att du som förste handläggare håller du dig uppdaterad inom lagstiftningen och rättspraxis samt aktuella föreskrifter och allmänna råd från Socialstyrelsen där du bland annat har tillgång till rättsdatabas. Du kommer vidare att medverka i metodutveckling i arbetet med utredningar, uppföljningar, kontinuerligt ansvara för enskild- och grupphandledning och vara behjälplig i ’’svårare ärenden’’ samt ansvara för en del av introduktionen för nyanställda. Tillsammans med myndighetschefen kommer du att ansvara för kontinuerlig översyn av rutiner och riktlinjer. I arbetet kommer du även ha kontakter med andra myndigheter, funktioner och vårdgivare.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med stor variation. Vi är placerade nära centrum på Liljeholmen med möjlighet att inta lunchen på stranden sommartid. Det finns ett stort utrymme för nytänkande och nyskapande i arbetet. Vi erbjuder 7 timmars arbetsdag, flexibel arbetstid, betald semester första anställningsåret, subventionerad friskvård, rabatt på Länstrafikens årskort, biobiljetter samt förmånscykel. Vi tillämpar vidare individuell lönesättning. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning och erfarenhet av arbete som handläggare. För att trivas i rollen som förste handläggare tror vi att du är självgående, initiativtagande och flexibel. Du kan vidare kommunicera på ett tydligt sätt, ha god samarbetsförmåga och vi ser gärna att du är relationsskapande. Du ska arbeta för samsyn i arbetsgruppen tillsammans med myndighetschef. Sist men inte minst bör du vara skicklig på att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och vara intresserad av vår målgrupp.

Upplysning
Helén Plym, biträdande Myndighetschef tel: 036-10 70 67
Fackliga representanter: https://www.jonkoping.se/fackligasoc
 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.