search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskolechef

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarnarps förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-10-16
Referensnr18-60-0524
Publicerad2018-10-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barnarps förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-10-16
Referensnr
18-60-0524
Publicerad
2018-10-02

Vi söker förskolechef till Barnarps förskoleområde!
Barnarps förskoleområde består av nybyggda Barnarps förskola, nyrenoverade Vita villan samt förskolorna Valhall och Ljungkullen. Allt beläget i de södra delarna av Jönköping. Vi har plats för ca 200 barn och har ca 45 medarbetare varav 84 % förskollärare. På området finns administratör och specialpedagog.

För oss i Barnarps förskoleområde är barns trygghet, lek och lärande viktigt. För att främja barnens utveckling och lärande har vi satsat särskilt på välutvecklade och inspirerande utemiljöer och har även en egen skolskog. Vi vill ge alla barn möjlighet att utforska i en kreativ och lustfylld miljö tillsammans med medvetna och närvarande pedagoger som stöd.

Vi erbjuder:
Som förskolechef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp för förskola tillsammans med din chef samt övriga förskolechefer. Du ingår även i ett spårsamarbete förskola-grundskola tillsammans med förskolechefer och rektorer i din geografiska närhet där ni arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 0-16 årsperspektiv. Förskoleområdet har ett påbörjat utvecklingsarbete tillsammans med närliggande Råslätts förskoleområde med gemensam kompetensutveckling. Här har förskolecheferna även ett nära kollegialt samarbete.

Som ny chef får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. Utbildningsförvaltningens stödfunktioner erbjuder dig stöd och vägledning inom områdena utveckling och kvalitet, elevhälsa, ekonomi, HR, administration och kommunikation.

Vad innebär det att vara förskolechef?
I din roll som förskolechef leder du verksamheten såväl operativt som strategiskt. Du har ett helhetsansvar när det gäller budget och resultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor. Förskolechefens pedagogiska ledarskap ser vi som något av det mest centrala för förskolans utveckling och verksamhetens resultat. Du ansvarar för att resultaten säkerställs och följs upp i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbete och att varje barn känner sig trygg och erbjuds det stöd som krävs - bland annat genom ett proaktivt hälsoarbete. I ditt uppdrag ligger även att driva ett aktivt jämställdhetsarbete i enlighet med kommunens jämställdhetsplan, och att verka för ett konstruktivt samverkansklimat i linje med samverkansavtalet.

Vem söker vi?
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning. Du har dokumenterade pedagogiska meriter och gedigen erfarenhet från skolväsendet - även av ledarfunktion inom detsamma. Erfarenhet av att driva skolutveckling samt förändringsarbete med gott resultat. Genomgången rektorsutbildning är meriterande. Goda IT-kunskaper samt att vara väl formulerad i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska språket, är en förutsättning för att lyckas i tjänsten.

Som ledare visar du gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Dina beslut är tydliga, väl kommunicerade och du följer upp resultatet av dessa. Den personliga lämpligheten är avgörande för tjänsten och vi söker dig som är initiativstark, trygg i dig själv och har ett pragmatiskt förhållningssätt. Du tar en tydlig arbetsgivarroll och ställer om till nya förutsättningar när så krävs. Vidare har du en god samarbetsförmåga både inom och utom professionen och kan leda samt delta i olika nätverk.

Upplysningar
Chef förskola Peter Lindström, tfn 036-105403
Bitr. chef förskola Annika Ebefors, tfn 036-108175
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga organisationer


Tycker du det är viktigt att ingå i en engagerad chefsgrupp med hög kompetens? Är möjlighet till chefsutveckling intressant? Är det viktigt för dig att driva pedagogisk utveckling? Tror du att mindre barngrupper och hög lärartäthet bidrar till god kvalitet inom förskolan?

Då ska du välja Jönköpings kommun som arbetsgivare!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.