search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Elevassisten särskola

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-10-15
Sista ansökningsdag2018-10-14
Referensnr18-60-0759
Publicerad2018-10-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-10-15
Sista ansökningsdag
2018-10-14
Referensnr
18-60-0759
Publicerad
2018-10-01

Arbetsplatsbeskrivning
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 240 elever. Skolan har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser och tal- och kommunikationsklasser. 

Hösten 2018 startade vi upp en ny särskola på Kålgården med inriktning träningsskola. Vi söker nu dig som vill vara med och utforma den nya verksamheten. Är du en öppen, nyfiken och driven person tror vi att du skulle trivas hos oss!

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi har åtta elever i årskurs ett, fördelade på två grupper. De små grupperna skapar unika förutsättningar att möta varje elevs behov.

Du arbetar som elevassistent inom grundsärskolan, inriktning träningsskola. Du ska främja ett specialpedagogiskt förhållningssätt i särskolan, stärka elevens utveckling och inlärning, arbeta med eleverna tillsammans med övrig personal samt arbeta i grundsärskolans fritidshem. Vårt fokus på Kålgårdsskolan är att ansträngning och träning ger resultat, därför är du en viktig kugge i detta arbete. Att samarbeta med andra är för dig en självklarhet. Du kommer gärna med idéer och förslag som kan bidra till skolutveckling. Anställning under oktober eller enligt överenskommelse.

Kompetenskrav

Du har erfarenhet av arbete med elever inom särskolan och/eller personlig assistentutbildning. Vi ser gärna att du har en undersköterskeutbildning. Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd, duktig på att kommunicera, är kreativ och lösningsinriktad.

Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor. Att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare är en viktig förutsättning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav.

Övrigt

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av inlasad eller övertalig personal.

Upplysningar
Rektor, Louise Hultman: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-102132
Ann Enblom, facklig representant 036-107675

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.