search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vikarier till Kärrarps gård HVB

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIndivid och famljeomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% el enligt överenskommelse
Tillträdesdag2018-12-01 till 2019-06-01
Sista ansökningsdag2018-10-14
Referensnr18-70-0170
Publicerad2018-09-27
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Individ och famljeomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% el enligt överenskommelse
Tillträdesdag
2018-12-01 till 2019-06-01
Sista ansökningsdag
2018-10-14
Referensnr
18-70-0170
Publicerad
2018-09-27

Vilka är vi?
På HVB Kärrarp bor flickor i 13–20 års åldern med psykosocial problematik, beteendeproblematik och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. Boendet har åtta platser varav en akutplats och placeringarna sker med stöd av SoL eller LVU. Vi har verksamhet igång dygnet runt och har i dagsläget en vaken nattpersonal och en sovande jour under nattetid och 2-3 personal dag- och kvällstid. Verksamheten bygger på systemteoretisk grund, ett salutogent förhållningssätt. Det som redan fungerar ska tas tillvara. Stor vikt läggs vid social färdighetsträning, arbete med familj och nätverk och fungerande skolgång.

Verksamheten har ett tydligt fokus på att skapa goda relationer mellan ungdomar och personal. Att bli förstådd, lyssnad på och tagen på allvar ser vi som en förutsättning för att förändring ska komma till stånd. Ungdomarna ska möta en förutsägbar struktur, intensitet i behandlingen och ständig vuxennärvaro.

Vad innebär tjänsten?
Som ungdomsbehandlare ansvarar du tillsammans med dina kollegor för den dagliga omsorgen av ungdomarna i en hemlik miljö. Motivation, struktur, stöd och förtroende är viktiga delar i arbetet. Motivation till skolgång och fritidsaktiviteter ingår som en naturlig del. Till grund för arbetet ligger ett systemiskt förhållningssätt som syftar till att frigöra resurser hos den enskilde individen, i familjen och i hela nätverket. Olika former av behandlingssamtal ingår i behandlingsutbudet för att nå en förändring, såsom familjesamtal, individuella samtal och föräldrastödssamtal.

Vem söker vi?
Vi söker främst dig som har examen eller pågående utbildning inom området socialt arbete eller beteendevetenskap. Exempelvis är du, eller är under utbildning till behandlingsassistent, pedagog, beteendevetare, socionom eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Det är meriterande om du har kompetens inom psykiatri samt erfarenhet av arbete med ungdomar som har olika typer av problemskapande beteende.

Som person ska du vara engagerad, uthållig, stresstålig och nyfiken på människors olikheter. Vi ser att du är en förtroendeingivande person som kan skapa och bibehålla goda relationer. Administrativ vana är en förutsättning för att hantera dokumentationen i arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Rekryteringen avser dels ett vikariat 100%, på 6 månader med tillträde 20181201 eller tidigare. Vi söker även ett par timvikarier där omfattning och arbetstid blir enligt överenskommelse utifrån verksamhetens behov. I din ansökan får du ange vilken tjänst du är intresserad av.

Före anställning ska utdrag lämnas från Rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister enligt bestämmelserna i lagen (2007:171) om registerkontroll vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn.

Urval och tillsättning sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Sektionschef Kristian Frejdh, tfn 036-10 75 89
Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.