search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAlfred Dalinskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-04
Referensnr18-60-0722
Publicerad2018-09-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Alfred Dalinskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-04
Referensnr
18-60-0722
Publicerad
2018-09-26

Arbetsplatsbeskrivning
Alfred Dalinskolan är en 7-9-skola belägen i Huskvarna centrum. Det är en skola med gamla anor sedan 1899 men med nya visioner om att bli framtidens skola både vad det gäller kunskap, pedagogik, lokaler och teknik. Till hösten -18 har vi 510 elever från våra upptagningsområden som består av Öxnehaga, Norrängen, Huskvarna söder, Stensholm och Lekeryd. Vi har en musikprofil med en renodlad musikklass i varje årskurs samt en förberedelseklass med ca 20 nyanlända elever. Våra ledord är ”Tillsammans för ditt bästa. Trivsel, utveckling och mångfald”. För mer information om skolan – besök gärna vår hemsida.

Arbetsuppgifter
Under de närmsta tre åren kommer vi tillsammans med Skolverket samverka i ett arbete för varje elevs framgång i skolan.

Vill du vara med och utveckla Alfred Dalinskolan till "Bästa skola"?
Vill du vara en del i ett nystartat elevhälsoteam, som består av rektor, två biträdande rektorer, två specialpedagoger, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare där vi tillsammans med övrig personal på skolan arbetar för elevernas bästa?

Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam. Du medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Förutom enskilda elevsamtal, kommer du att arbeta med både elever och personal i grupp. Utifrån din profession ger du förslag på lämpliga åtgärder, strategier och metoder för att ge eleven verktyg till ökad måluppfyllelse och trivsel. Ett viktigt uppdrag är också att ansvara för, arbeta med och utveckla enhetens likabehandlingsarbete tillsammans med trygghetsteamet.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med övrig personal på skolan, samt ha kontakter med externa aktörer, såsom exempelvis socialtjänst, BUP och polis.

Vi är en mångkulturell skola där alla ska få möjlighet att utveckla goda kunskaper och social mognad.

Kompetenskrav
För tjänsten som skolkurator söker vi dig som har en socionomexamen. Du har god kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar. Grundläggande IT-kompetens är ett krav för tjänsten.
Har du erfarenhet från arbete inom skola och socialtjänst är det meriterande, samt om du har arbetat i ett mångkulturellt sammanhang.

Du har förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du väljer att se möjligheter istället för hinder. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du är driven inom dokumentation och kvalitetsarbete.

Vi söker dig som person:

  • är positiv och lösningsfokuserad
  • är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella
  • har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation
  • har god samarbetsförmåga  
  • är utåtriktad med en förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer
  • har förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt
  • är flexibel i ditt arbete

Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret.

Ange gärna dina referenser när du söker tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Christin Lund, Rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 14
Stefan Nicklasson, Biträdande rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 16
Marie Stark, Biträdande rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 69 23
Markus Görs, Akademikerförbundet SSR 036-107381
Maria Carlsson, Vision 036-105701
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.