search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socionomer/Behandlingsassistenter till pojke med assistansbeslut

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig Assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-30
Referensnr18-70-0167
Publicerad2018-09-26
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig Assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-30
Referensnr
18-70-0167
Publicerad
2018-09-26

Nu söker vi två medarbetare som brinner för det pedagogiska arbetet och drivs av utmaningar. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vad innebär arbetet?
Du arbetar med en pojke med intellektuellt funktionshinder som bor tillsammans med sin familj i Jönköping. Du ska stödja och motivera pojken i de delar av livet som han har svårt att genomföra på egen hand och målet är att han ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Individens behov är alltid i centrum och du ger stöd i form av pedagogiska insatser och lågaffektivt bemötande. Du utgår ifrån pojkens hem, genomför omvårdnadsarbete och är delaktig i pojkens aktiviteter som skolgång. Arbetsuppgifterna kretsar också kring kontakt med med anhöriga och sjukvård. I rollen ingår dessutom ett dokumentations- och tidsregistreringsansvar. Gruppen du kommer att ingå i är relativt ny, vilket innebär att du kommer att få vara med och skapa ett gemensamt arbetssätt kring medborgaren. Det är dubbelbemanning och arbetet är förlagt till dag, kväll både vardag och helg och eventuellt natt framöver.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har någon form av utbildning inom socialt arbete såsom socionom, behandlingsassistent, stödpedagog, specialpedagog, beteendevetare, arbetsterapeut eller motsvarande. Du bör ha tidigare erfarenheter från att ha arbetat med individer inom autismspektrumet och med utåtagerande beteende där lågaffektvt bemötande varit en cental del.

Du som söker är en lugn och trygg person samt har ett pedagogiskt förhållningssätt.  Du förväntas att tillsammans med dina kollegor planera och strukturera arbetet på ett självständigt och ansvarsfullt sätt. Som person är du flexibel då arbetets förutsättningar ständigt förändras samt drivs av utmaningar. Vidare ser vi gärna att du har b-körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
• En trygg anställning
• Flexibelt och varierande arbete
• Individuell lönesättning
• Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Arbetstiden är förlag till dag/kväll och helg. Förutom svenska är det meriterande om du kan dari eller närbesläktade språk.

Ange önskad tjänstgöringsgrad i din ansökan. Urval sker löpande, så tveka inte med att skicka in din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Anna Redman, 036-10 81 92Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.