search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Planarkitekt

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsPlanavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2018-10-28
Referensnr18-20-0015
Publicerad2018-09-25
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Planavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2018-10-28
Referensnr
18-20-0015
Publicerad
2018-09-25

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun är i stark tillväxt. Vårt uppdrag är att se till att vi har en god verksamhets- och bostadsförsörjning med tillhörande infrastruktur och service. Planavdelningen tillhör stadsbyggnadskontoret med ca 100 anställda, varav planavdelningen består av 16 medarbetare

Vi söker dig som vill vara med och utveckla kommunen i olika spännande projekt. Som planarkitekt får du vara med och handlägga nya detaljplaner och andra utredningar för olika stora och små projekt.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att upprätta detaljplaner och övergripande planutredningar. I arbetsuppgifterna ingår även projektledning, administrativt arbete, tolkning av utredningar, att ta fram beslutsunderlag och tjänsteskrivelser till politikerna samt att bemöta frågor från medborgare och massmedia.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare eller motsvarande civilingenjör, med masterexamen. Goda referenser och yrkeserfarenhet kan ersätta masterutbildning.

Du ska ha förmåga att leda och handlägga utredningar, program och planer i olika skeden. Du ska ha lätt för att samarbeta, strukturera och analysera för att kunna göra avvägningar mellan motstående intressen samt kunna lösa komplexa planeringsfrågor.

Du ska ha kunskaper i svensk detaljplanering och samhällsplanering samt ha kännedom om lagstiftningen inom området. Du ska även ha god datorvana och kunna arbeta i ordbehandlings- och presentationsprogram samt gärna kunskaper i ArcGis/Geosecma och Sketchup. Goda kunskaper i svenska språket är en förutsättning eftersom du ska kunna förstå och producera dokument samt även kunna föra samtal och presentera projekt på en komplex nivå.

Det är meriterande är om du har erfarenhet av projektledning, större utredningar eller någon annan specialkunskap t.ex. exploateringsfrågor, arkitektur, kulturhistoria, MB, MKB, buller, dagvatten och geoteknik eller tidigare erfarenheter som planarkitekt. B-körkort är önskvärt, då projekt finns inom hela kommunen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Upplysningar lämnas av
Biträdande planchef: Jenny Larsson, 036-105779
Plankoordinator: Josefin Mattsson, 036-105552
Vision: Magnus Blom, 036-105327
Sveriges Ingenjörer : Carlos Trischler, 036-105177

Övrigt
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.