search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBankeryds Fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag20180107 eller efter överrenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-14
Referensnr18-60-0724
Publicerad2018-09-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bankeryds Fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
20180107 eller efter överrenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-14
Referensnr
18-60-0724
Publicerad
2018-09-25

Vilka är vi?
Bankeryds förskoleområde består av Attarps förskola, Backamos förskola samt Björkängens förskola och har plats för ca 230 barn och består av ca 50 anställda. Vi söker nu en förskollärare som tillsammans med legitimerade kollegor hjälper till att utveckla arbetet hos oss på Bankeryds förskoleområde.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Vem är du?
Du är legitimerad förskollärare. Du har goda kunskaper om barns behov, utveckling och lärande och du är väl insatt i våra styrdokument. Du har lätt för att omvandla teori till praktik, har ett kreativt synsätt och ett flexibelt arbetssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid god samarbetsförmåga och starkt engagemang.

Hur arbetar vi?
Vi tror på det kompetenta barnet som utforskar sin omvärld med stöd av medforskande vuxna och barn. Teamwork helt enkelt. Det ska vara tryggt, lärande och roligt för alla att vara här. Med hjälp av pedagogisk dokumentation vill vi lyfta varje enskilt barn men även visa på den kompetens som barngruppen skapar. Barnens skall bli delaktiga i sitt eget lärande genom motiverande och inspirerande förskollärare som lockar fram barnens inneboende kreativitet, samtidigt som vi hjälper dem att möta en föränderlig värld med handlingskraft och god självkänsla.

Flickor och pojkar ska bemötas jämlikt utifrån sina behov och intressen som individ. Likheter och olikheter ska mötas i ett öppet och tillåtande klimat där man vågar vara sig själv. Vi vill ha en välkomnande miljö där barn, föräldrar, pedagoger och besökare känner sig välkomna. Det ska kännas bra att komma hit för alla.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga visar upp ett belastningsregister och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Tomas Brusberg, Förskolechef, 036- 10 71 31
Anna Björnehäll, Lärarförbundet, 036- 10 71 81

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.