search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Brandman

FörvaltningRäddningstjänsten
ArbetsplatsJönköping
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagVåren 2019
Sista ansökningsdag2018-10-22
Referensnr18-58-0003
Publicerad2018-09-25
Förvaltning
Räddningstjänsten
Arbetsplats
Jönköping
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Våren 2019
Sista ansökningsdag
2018-10-22
Referensnr
18-58-0003
Publicerad
2018-09-25

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en organisation i utveckling och vi arbetar med ett brett uppdrag för att bidra till ett tryggt och säkert samhälle. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare med olika professioner och bakgrund. Räddningstjänsten är en förvaltning i kommunen och har cirka 210 anställda. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Vad gör du?
Du kommer att ingå i utryckningsstyrka och göra insatser vid bränder, drunkningar, trafikolyckor, sjukvårdslarm, stormskador, ras, kemolyckor och farliga utsläpp.
Som brandman i Jönköping så ingår du i en arbetsgrupp.
Arbetet innebär tjänstgöring under dagtid eller skifttjänstgöring med dagtid/dagveckor, nätter och helger och ibland under stressade förhållanden.

Arbetet innebär också underhåll av materiel och fordon varför teknisk kompetens är meriterande.

Din vardag kommer att innehålla arbete med utbildningar och information till barn och vuxna i kommunen samt säkerhets- och förebyggande arbetsuppgifter varför god pedagogisk och analytisk förmåga är meriterande.

Vi söker dig

  • Vi är en organisation i ständig utveckling. Vi har högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Vi söker därför kompetenser och erfarenheter av vitt skilda slag. Med en bredd av kunskap, kompetens och erfarenheter är räddningstjänsten bäst rustad för att lösa de utmaningar vi ställs inför.
  • Vi förutsätter att du har lägst gymnasiekompetens
  • Vi ser helst att du har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB:s) tvååriga SMO-utbildning eller utbildningen Räddningsinsats.
  • Vi lägger störst vikt vid dina personliga egenskaper. Din motivation till att söka dig till oss bör vara viljan att bidra till ett tryggare och säkrare samhälle.
  • Samarbete är nyckeln till varje lyckad räddningsinsats. Vi värderar förmågan och viljan att arbeta i grupp högt men du behöver också kunna arbeta självständigt för att nå resultat.
  • Då mycket av arbetet handlar om att bemöta människor är en god förmåga att kommunicera och ett genuint intresse för andra människor centrala egenskaper. Vi vill ha medarbetare som är omtänksamma, flexibla, positiva och har en respektfull attityd inför sina medarbetare och alla människor de möter i sitt arbete.


Övrigt
En komplett ansökan ska innehålla följande dokument:

1. Intyg om examen från SMO/intyg om pågående SMO-utbildning med avgång juni 2019 alt. intyg från Räddningsinsats, brandman heltid eller annan motsvarande utbildning

2. Personligt brev (helst med referenser) samt CV. Tänk på att ditt CV och personliga brev så utförligt som möjligt ska spegla din profil i förhållande till våra önskemål och krav. Redogör gärna för din förståelse för vårt samhälle och hur detta påverkar den moderna räddningstjänsten.

3. Intyg simkunnighet för lägst Guldbojen (max 1 år gammalt) godkänt av livräddningsutbildad Badmästare/personal. Detta kan kompletteras senast 181101 till stefan.lund@jonkoping.se

4. Testprotokoll från rullbandstest 5,6 km/tim vid en lutning av 8 grader i sex minuter och detta ska vara genomfört tidigast i juni månad 2018. Kan kompletteras enligt ovan.

5. Du måste ha giltigt B-körkort. Kopia på körkort bifogas.

Du ska senast inom 12 månader från anställningsdatum uppvisa giltigt CE-körkort.

Anställningstester kommer att genomföras i samband med rekryteringen. Boka redan nu upp lördagen den 10 november samt lördagen den 1 december för testdag 1 och 2 i de fall du blir uttagen. Vi kommer också att ha hjälp av rekryteringsföretag som stöd vid våra uttagningar. För de som blir uttagna till den sista testdagen (testdag 3) så kommer denna dag inte att genomföras förrän i mitten av januari 2019.

Upplysningar
HR-konsult: Stefan Lund, tfn 036-10 56 66
Brandman: Sebastian Söder, 070-649 35 96
Kommunal: Jan Callas, tfn 036-10 60 51
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Räddningstjänsten
Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.