search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare till Kålgårdens servicebostad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överneskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-19
Referensnr18-70-0158
Publicerad2018-09-21
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överneskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-19
Referensnr
18-70-0158
Publicerad
2018-09-21

Vilka är vi?
Kålgårdens servicebostad är belägen centralt i Jönköping. Personalgrupperna består idag av 15 medarbetare. Servicebostaden har även en lokal för gemensamma aktiviteter, kontor och pausutrymme för personalen. Varje medborgare har en egen kontaktman i personalgruppen. Kontaktmannen har ett särskilt ansvar över medborgarens genomförandeplan samt andra viktiga livsområden. Vi är nu i behov av att utöka personalstyrkan med en vårdare.

Vad gör vi?
Arbetsuppgifterna består bland annat av att utifrån det individuella behovet stödja vid t.ex. personlig omvårdnad, hemmets skötsel, sociala- och fritidsaktiviteter. Medborgarnas behov skall vara utgångspunkten och personalen skall arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt så att medborgare ska uppleva sitt liv meningsfullt, hanterbart och begripligt. Arbetet syftar till att ge medborgare känslan av sammanhang. Insatserna sker utifrån medborgarnas behov och fattade beslut.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande utbildning. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med människor med särskilda behov samt erfarenhet av pedagogiskt arbete. Som person är du strukturerad, tar eget ansvar, är flexibel och tar egna initiativ. Du är lyhörd, stabil, trygg och lugn. Du har god kommunikationsförmåga och har lätt för att samarbeta. Ditt förhållningssätt är positivt, du ser möjligheter samt arbetar lösningsfokuserat. Då dokumentation är en naturlig del av arbetet bör du som söker behärska det svenska språket i tal och skrift samt ha god datorvana.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll samt helger.
Vänligen ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Amela Johansson, Enhetschef 036-10 74 30
Malin Shamoun, Samordnare 036-10 74 31
Fackförbund kommunal, 036-10 57 14

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.