search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLekeryds Fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag20181201
Sista ansökningsdag2018-10-31
Referensnr18-60-0707
Publicerad2018-09-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lekeryds Fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
20181201
Sista ansökningsdag
2018-10-31
Referensnr
18-60-0707
Publicerad
2018-09-17

Arbetsplatsbeskrivning
Lekeryds förskoleområde består av Lekeryd och Järsnäs förskolor med verksamhet för barn mellan 1 och 5 år. På vårt område finns idag nio avdelningar placerade i Lekeryd och två avdelningar i Järsnäs. Lekeryd ligger ca 12 km utanför Huskvarna och Järsnäs ligger en mil utanför Lekeryd. Förskolorna ligger i anslutning till skog och fin natur. På våra förskolor sätter vi leken, den sociala utvecklingen och lärandet i fokus. Värdegrunden är vårt ledord i verksamhet!
Vi är en övningsförskola vilket erbjuder extra stimulans i arbetet och ett nära samarbete med HLK.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som är nyfiken på att lära och utvecklas inom yrket. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. På Lekeryds förskoleområde arbetar vi temainriktat då vi vill att barnens frågor, nyfikenhet och erfarenheter ska vara drivkraften i verksamheten.
Arbetslaget fördelar arbetsuppgifterna inom arbetslaget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare. Har du intressen i t.ex. musik, sång och skapande att använda i tjänsten på ett bra sätt är det meriterande. Du har goda kunskaper i IKT.

Som person bidrar du till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Du har även du ett positivt förhållningssätt till barn, kollegor och familjer.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Att få se glädjen och skratten i mötet med barnen, och får vara en del av deras utveckling är en del av belöningen du får för det arbete du gör. Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande.

Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare inom förskolan visar upp ett utdrag ur belastningsregistret, handläggningstiden för dokumentet kan vara lång.
Här hittar du hur du ansöker om utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Maria Ekebäck Hultman, förskolechef 036-10 35 61
Anna Claar, ombud Lärarförbundet 036-10 30 04
Mats Johannesson, ombud Lärarförbundet 072-216 94 12
Merima Nord, ombud Lärarförbundet 036-10 30 13

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.