search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor Biträdande

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkärstadalens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag2018-09-30
Referensnr18-60-0688
Publicerad2018-09-14
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skärstadalens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag
2018-09-30
Referensnr
18-60-0688
Publicerad
2018-09-14

Vi söker en biträdande rektor till Skärstaddalens skolområde!
I vackra Skärstaddalen hittar du oss - Landsjöskolan (F-6) och Skärstad skola (F-3), som tillsammans bildar Skärstaddalens skolområde. Vi utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor. Vi vill att våra barn och elever ska trivas, ha roligt, utvecklas och växa. Därför möts de varje dag av personal som rustar dem med goda lärstrategier med utgångspunkt från varje barns/elevs individuella styrkor. Roligast har vi när vi är tillsammans! Genom vår värdegrund säger vi att alla människor har styrkor men att "ensam är inte stark". Lärandet sker med utgångspunkt från att vi bygger kompetenser gemensamt.

Uppdraget
Som biträdande rektor arbetar du tillsammans med rektor enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamhetens mot uppsatta mål. Ditt uppdrag kommer att innefatta bland annat att leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete samt skolutvecklingsfrågor. Du sätter eleverna i centrum, skapar goda relationer med all personal, är lyhörd och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som biträdande rektor kommer du att ha ett särskilt ansvar för fritidshemmets verksamhet.

Vi erbjuder:
På skolområdet är du en viktig del i ledningsteamet tillsammans med rektor som har huvudansvaret. Här finns också en skoladministratör samt ett elevhälsoteam som består av specialpedagog, skolsköterska, kurator och skolpsykolog.

För att du ska få stöd i din nya roll anpassar vi introduktionen från tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. Du träffar också regelbundet en mindre grupp chefskollegor och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 1-16 årsperspektiv.

Vi söker dig som:
- har en akademisk utbildning inom pedagogik
- har några års arbetslivserfarenhet inom skola, kunskap och erfarenhet av fritidshemmets verksamhet är meriterande
- gärna får ha arbetsledande erfarenhet
- gärna får ha erfarenhet av att driva skolutveckling och förändringsarbete
- har god kunskap och är förtrogen med skolans styrdokument samt delar den värdegrund och det förhållningssätt som präglas av dessa

Du är en kommunikativ ledare med förmåga att skapa goda relationer. Du leder verksamheten genom att fördela och prioritera arbetet men kan också omvärdera när situationen kräver. Utöver detta är du motiverande, inkluderande och vågar fatta beslut och ta ansvar för dessa. Du ska kunna arbeta självständigt, ta ansvar och ha förmågan att arbeta strategiskt och långsiktigt. Vi tror att du är målmedveten, engagerad och trygg. Som skolledare är du en arbetsgivarrepresentant för Jönköpings kommun och agerar med gott omdöme och fattar välgrundade beslut.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som bottentjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Upplysningar
David Norrfjärd, chef grundskola tel. 036-10 67 40
Helena G Johansson, Rektor, 036-10 39 60
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.