search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsterapeut

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl. överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-09-30
Referensnr18-71-0178
Publicerad2018-09-14
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-09-30
Referensnr
18-71-0178
Publicerad
2018-09-14

Hos oss får du ett varierande arbete där du självständigt kan planera dina arbetsdagar och har möjlighet att påverka verksamheten. Du arbetar med en bred målgrupp och har ett nära samarbete med dina kollegor!

Vilka är vi?
Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är uppdelat i 11 team. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden och de övriga 2 teamen har specialinriktning med specifika målgrupper. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att arbetsterapeut, specialistsjuksköterska, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut/sjukgymnast samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete. Tillsammans är vi ca 450 medarbetare. Nu söker vi arbetsterapeuter till flera Hälso- och sjukvårdsteam.

Vad gör vi?
Vi ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser samt rehabilitering för personer i särskilt och ordinärt boende. Som arbetsterapeut ansvarar du för rehabiliteringsinsatser och arbetar med den enskildes aktivitetsförmåga kopplat till vardagliga aktiviteter. Du skapar förutsättningar för den enskilde att leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Du ansvarar för ADL-bedömning, träning, bostadsanpassning, hjälpmedelsförskrivning samt att utföra och utvärdera behandlingar. Arbetet omfattar också handledning av exempelvis omvårdnads-/hemtjänstpersonal om hur en förflyttning ska genomföras. Hälso- och sjukvården arbetar till stor del preventivt, det vill säga att vi försöker se risker i hemmiljön och på så vis kunna förebygga dessa.

Du utför bedömningar och insatser enskilt eller tillsammans med fysioterapeut/sjukgymnast. Du ansvarar för dokumentation och är delaktig i utvecklings- och förbättringsarbete samt att deltar i olika nätverk.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och vi ser gärna att du har erfarenhet av hemsjukvården. För att trivas hos oss tror vi att du kan planera och organisera ditt arbete självständigt och effektivt. Du är flexibel, tar egna initiativ och samarbetar väl med andra. B körkort är ett krav.

Vi erbjuder
• Ett omväxlande arbete
• En stark gruppkänsla med engagerande kollegor
• Deltagande i utveckling och professionsnätverk
• Flexibel arbetstid
• Nära teamarbete med andra yrkeskategorier
• Möjlighet till vidareutbildning
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på biobiljetter, träningskort och Jönköpings länstrafiks årskort.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Susanne Wardh, 036-107352 alt. susanne.wardh@jonkoping.se
Enhetschef Åsa Jansson, 036-107396 alt. asa.jansson@jonkoping.se

Facklig företrädare: Sveriges Arbetsterapeuter Josefine Titusson, 0725-778502

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.