search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckalyckans förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-10-01
Sista ansökningsdag2018-09-28
Referensnr18-60-0588
Publicerad2018-09-14
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckalyckans förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-10-01
Sista ansökningsdag
2018-09-28
Referensnr
18-60-0588
Publicerad
2018-09-14

Arbetsplatsbeskrivning
Bäckalyckans förskoleområde består av Solstickans förskola, Bäckalyckans förskola, Junedals förskola, samt Västra förskolan. Förskolorna ligger på väster i centrala Jönköping. Förskolorna har gångavstånd till ex stadsparken som regelbundet besöks.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som förskollärare på avdelning Grön. Avdelning Grön är en integrerad avdelning, där några av platserna är ett särskilt förskolealternativ för barn med olika funktionsvariationer.
För att ge alla barn bästa förutsättningar för lärande och utveckling fördelar vi oss i olika grupper under dagen. Vi använder oss av bland annat alternativ kommunikation, till exempel bildstöd, In print, tecken som stöd. Vi ser våra olikheter som tillgångar i gruppen och alla får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. I vårt arbete lär vi oss av varandra och har en förståelse för att vi lär oss på olika sätt.
Vi är ett större arbetslag med hög personaltäthet och vi tar tillvara på våra individuella kunskaper och kompetenser. Du har stora möjligheter att påverka ditt arbete och lyhördheten är i stor i vårt arbetslag. Hos oss får du utvecklas i din yrkesroll, både enskilt och tillsammans med hela arbetslaget.

Kompetenskrav
Förskollärare med legitimation. Vi söker en tydlig pedagogisk ledare. Som tillsammans med arbetslaget tar ansvar, utvecklar och driver det systematiska kvalitétsarbetet utifrån våra styrdokument. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska ha god förmåga att samarbeta med andra.
Grundläggande It- kompetens.

Övrigt

Tillträde av tjänsten är 1 oktober eller efter överenskommelser.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast.
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Länk: till belastningsregistret

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Anna Backehed förskolechef, tel: 036 107206
Curt Junvik bitr. förskolechef, tel: 036 103005
Anita Åstrand Lärarförbudet, tel: 036 107200

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.