search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Miljöledare

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsUpphandlingsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-12-01
Sista ansökningsdag2018-10-05
Referensnr18-04-0034
Publicerad2018-09-14
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Upphandlingsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-12-01
Sista ansökningsdag
2018-10-05
Referensnr
18-04-0034
Publicerad
2018-09-14

Arbetsplatsbeskrivning
Avdelning upphandlar varor, tjänster och entreprenader i form av objekts- och ramavtalsupphandlingar för kommunens alla verksamheter.

Miljöanpassad offentlig upphandling är ett viktigt verktyg för att nå hållbar utveckling. Genom att ställa miljökrav i upphandling bidrar vi till att nå miljökvalitetsmålen och generationsmålen (www.miljomal.se).

Arbetsuppgifter
Vi arbetar i hela processen som omfattar marknads- och behovsanalys, kravställning av miljöfrågor i samband med upphandling, utvärdering och uppföljning.

Som miljöledare kommer du att:

  • Självständigt kartlägga fakta, planera, prioritera och arbeta fram erforderliga underlag och metoder för miljökravställande.
  • Både självständigt och tillsammans med upphandlare/referensgrupp ställa krav i upphandling.
  • Tillhandahålla kvalificerad rådgivning och biträde till kommunens verksamheter, bolag och samarbetskommuner i miljö-/upphandlingsrelaterade frågor.
  • Genomföra uppföljningar av leverantörer och produkter.
  • Delta i kommungemensamma arbetsgrupper där upphandlingsrelaterade miljöfrågor förekommer.

Vi använder IT-systemet Visma Commerce TendSign under upphandlingsprocessen.

Kompetenskrav
Du har en högskoleutbildning inom miljöområdet, eller motsvarande som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete i offentlig organisation är meriterande liksom Kunskap i Lagen om offentlig upphandling.

Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjlighet i förändring. Du är duktig på att planerar och prioriterar, har lätt för att samarbeta och är duktig på att bygga och underhålla relationer och nätverk. Du är lugn, inlyssnande och tillmötesgående samt har intresse och vilja att hjälpa andra och leverera lösningar.

Upplysningar
Hans Classon, upphandlingschef, 036-10 55 01
Fackliga företrädare Stadskontoret
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.