search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare, 3 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLustigkullens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag20181001
Sista ansökningsdag2018-09-30
Referensnr18-60-0678
Publicerad2018-09-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lustigkullens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
20181001
Sista ansökningsdag
2018-09-30
Referensnr
18-60-0678
Publicerad
2018-09-10

Arbetsplatsbeskrivning
Lustigkullens förskoleområde ligger ett stenkast ifrån Vätterns vackra strand. Området tillhör stadsdelen Rosenlund. Området består av förskolorna Arredalen och Rosenlund.
Här finns barn med olika nationaliteter och en resursavdelning för barn med flerfunktionsvariationer.
På Lustigkullen fo råder ett gott pedagogiskt klimat där barnet står i fokus. Vi har hög andel förskollärare och är övningsförskola i samarbete med JU.
Vi erbjuder en trygg, rolig och utvecklande verksamhet.
Under detta läsåret har vi kompetensutveckling i "IT för bättre lärande" och vi kommer under tre år att delta i programmet "Flerstämmig undervisning i förskolan", Fundif, i samarbete med Malmö universitet och Ifous.

Arbetsuppgifter
Du har tillsammans med kollegor inom arbetslaget ansvar för den pedagogiska verksamheten sker enligt förskolans styrdokument. Arbetet ska stötta barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån intentionerna i förskolans styrdokument.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare eller med barn på annat sätt är det meriterande. Du har också grundläggande IT-kompetens. Du har god förmåga att omsätta teori och praktik som skapar ett varierat, systematiskt och glädjefyllt arbetssätt. Du bedriver medveten undervisning samt skapa lärmiljöer och målstyrda processer som leder till utveckling och lärande hos varje enskilt barn. Du skapar goda och tillitsfulla relationer med barn, föräldrar. I arbetslaget bidrar du till ett gott arbetsklimat för alla.

Som person visar du stort engagemang, har ett positivt synsätt samt ett kreativt och varierat arbetssätt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här hittar du information om hur du ansöker om utdrag ur belastningsregistret.

Upplysningar
Anna-Karin Vilhelmsson
Förskolechef
tfn: 036-102448

Eva Lundqvist
Biträdande förskolechef
tfn: 036-103839

Annika Agrell
Lärarförbundet
tfn: 036-107996

Ida Strandqvist
Lärarförbundet
tfn. 036-107493

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.