search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare 4-6/1-7

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorpaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-09-17
Sista ansökningsdag2018-09-21
Referensnr18-60-0577
Publicerad2018-09-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torpaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-09-17
Sista ansökningsdag
2018-09-21
Referensnr
18-60-0577
Publicerad
2018-09-07

Arbetsplatsbeskrivning
Torpa utbildningsenhet ligger i Jönköpings södra stadsdel. Skolan är en treparallellig skola från förskoleklass till årskurs 6 med ca. 450 elever. Skolan är organiserad i åtta arbetslag där pedagoger av olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Till varje arbetslag hör ett fritidshem som är placerat i skolans lokaler.

På skolan arbetar idag närmare 70 personer i elevernas närhet. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum och lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär undervisning i årskurs 4. Du ansvarar för undervisningen i några ämnen, samt är kontaktlärare/mentor gentemot en grupp elever. Nuvarande lärare undervisar i Engelska, So och SVA, men detta kan diskuteras beroende på behörighet.

Du kommer i samarbete med arbetslaget att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av undervisningen. Du behöver också kunna möta eleverna utifrån de särskilda behov som finns i alla grupper.

Du är väl insatt i styrdokumenten och använder pedagogiska planeringar som grund för ditt arbete.

Viktiga delar i arbetet är värdegrundsuppdraget. Du tar ett helhetsansvar och ser elevens hela skoldag som viktig. Som person vill vi att du är ansvarsfull, lösningsfokuserad, har ett positivt förhållningssätt och har förmåga att skapa goda relationer med både barn och vuxna.

Detta förutsätter att du har god samarbetsförmåga, kan ta eget ansvar och är flexibel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav
Legitimerad lärare med inriktning mot åk 4-6, eller Grundskollärare, med behörighet i Sv, So och Engelska. Önskvärt också behörighet i SVA, Matematik och NO. IT kunskaper är ett krav. Utbildning och/eller erfarenhet av specialpedagogik är meriterande.

Övrigt
Intervjuer kommer att ske fortlöpande. Tillträde enligt överenskommelse.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Rektor, Ellinor Magnusson, tel 036-106375
Biträdande rektor, Anna Jakobsson, tel 036-107569
Lärarförbundet:
Pernilla Hagen, tel 036-103173
Laila Andersson, tel 036-103175
Monica Aldrin tel 036-106382

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.