search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare gundskolans senare år, Svenska som andraspråk & Religion

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast möjligt eller enligt överenskommelse till 2018-12-31 med möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag2018-09-23
Referensnr18-61-0105
Publicerad2018-09-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast möjligt eller enligt överenskommelse till 2018-12-31 med möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag
2018-09-23
Referensnr
18-61-0105
Publicerad
2018-09-06

Per Brahegymnasiet:
Per Brahegymnasiet har en lång tradition som skola med rötter från 1200-talet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1250 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Vi har också IB som är en internationell gymnasieutbildning. Bredden av utbildningar och inriktningar sätter en positiv prägel på stämningen i skolan. Vi har en lång tradition av att möta elever som har höga ambitioner och som vill hitta vägen mot sina framtida mål. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att undervisa vid skolans Introduktionsprogram (IMS) i Svenska som andraspråk och religion. Du kommer också att ta del av och ansvar för de arbetsuppgifter som finns inom programarbetslag och klasslärarlag. Tjänsten är placerad inom arbetslaget för Språkintroduktion.

Kompetenskrav:
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för grundskolans senare år i Svenska som andraspråk och religion. Erfarenhet av undervisning inom grundskolan och/eller gymnasieskolan samt flerspråkiga elever är meriterande.

Du har intresse och förmåga att verka i ett arbetslag samt ämneslag. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet.

Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform, Därför förväntas du även ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg.

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg. Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan.

Vi kan komma att kalla till intervju löpande.Upplysningar:
Agneta Ljunggren, biträdande rektor, tfn 1036-10 50 14

Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.