search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Energi- och klimatrådgivare

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKansliavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast efter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-09-28
Referensnr18-04-0033
Publicerad2018-09-07
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kansliavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-09-28
Referensnr
18-04-0033
Publicerad
2018-09-07

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköping, Vaggeryd, Habo, Mullsjö och Sävsjö kommuner har en gemensam energi- och klimatrådgivning. Rådgivningen är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst som riktar sig till hushåll, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar och organisationer. Anställningen är organisatoriskt placerad hos Jönköpings kommun och rådgivningen har sina lokaler på A6-området i Jönköping, samlokaliserade med verksamheten för konsumentrådgivning.

Arbetsuppgifter
Som energi- och klimatrådgivare arbetar du i en mindre arbetsgrupp som präglas av gemensamt ansvarstagande och helhetssyn för uppdraget.

En central del i arbetet är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om klimatpåverkan, energianvändning och förutsättningar att ändra energianvändning i lokaler och bostäder. Arbetet innebär opartisk energi- och klimatrådgivning till hushåll, företag och organisationer samt uppsökande rådgivning till lokalt och regionalt prioriterade målgrupper.

Verksamheten finansieras till del av medel från Energimyndigheten. Beroende av nationella satsningar kan arbetet i verksamheten se olika ut, exempelvis genom riktade och tidsbegränsade projekt. Rådgivning kan ske via besök, telefon och e-post eller via externa arrangemang och föreläsningar. Ibland förekommer arbete på kvällar och helger.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ett engagemang för energi- och klimatfrågor och som har förmågan att informera och inspirera. Du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom energi, teknik, bygg eller liknande som vi bedömer relevant för tjänsten samt några års erfarenhet. Har du erfarenhet av arbete inom området för energi- och klimatfrågor så är det meriterande.

Du anstränger dig för att hitta bra lösningar, är självgående, kreativ och har förmåga att initiera och driva projekt. Du har lätt för att samarbeta och en god förmåga att strukturera, planera och organisera ditt arbete.
En viktig egenskap är att på ett enkelt och begripligt sätt, både muntligt och skriftligt, kunna förmedla målgruppsanpassad kunskap.

Upplysningar
Tomas Björk, Tf chef stadskontorets kansli, tel. 036-10 55 46
Emma Adolfsson, Energi- och klimatrådgivare, tel. 036-12 87 60
Fackliga företrädare, www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.