search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare med inriktning mot fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLandsjöskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-12-01
Sista ansökningsdag2018-09-19
Referensnr18-60-0669
Publicerad2018-09-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Landsjöskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-12-01
Sista ansökningsdag
2018-09-19
Referensnr
18-60-0669
Publicerad
2018-09-05

Arbetsplatsbeskrivning
Enheten ligger i Skärstaddalen, och består av åk F-6 och fritidshem. Verksamheten är belägen i Kaxholmen och i Skärstad. På Landsjöskolan (Kaxholmen) finns åk F-6, samt 3 fritidshem. På Skärstad skola (Skärstad) finns åk F-3, samt fritidshem. Verksamheterna på de båda skolorna utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra som fritidspedagog på Landsjöskolan med fokus på elever i åk F-1. Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten utifrån de styrdokument som finns.

Eventuellt kan även undervisning i något ämne ingå i dina uppgifter utifrån din kompetens och behörighet. Meriterande är behörighet i bild eller musik. Du ska även vara ett stöd för eleverna i den timplanebundna undervisningen. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter.

Kompetenskrav
Behörig lärare med inriktning fritidshem eller fritidspedagog med lärarlegitimation. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Du har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och du anammar skolans gemensamma förhållningssätt.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Helena G Johansson, Rektor, 036-10 39 60
Christina Skogeryd, Lärarförbundet, 036-10 39 61

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.