search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTenhults förskolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2018-09-23
Referensnr18-60-0630
Publicerad2018-09-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tenhults förskolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2018-09-23
Referensnr
18-60-0630
Publicerad
2018-09-04

Arbetsplatsbeskrivning
Tenhults förskoleområde har 7 enheter och 18 avdelningar. Alla har nära till skog och naturområden. Vi har också en skolskog. Tenhult är ett växande samhälle. Under det senaste sex åren har vi byggt fyra förskolor och till en av förskolorna söker vi en förskollärartjänst. Att ta sig till Tenhult kan man göra med Buss och Tåg. Med tåg från centrum tar det 12 minuter.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession.
Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare. Du kan även använda dina intressen T.ex. musik, sång och skapande. Goda kunskaper i IKT.
Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare.

Övrigt
Du får belöning för det arbete du gör i mötet med barnen. Du får se glädjen och skratten och får vara en del av barnens utveckling.
Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här.

Upplysningar
Sinikka Sandberg Förskolechef 036-103035
Sara Jonsson Bitr Förskolechef 036-103483
Barbro Smedberg Lärarförbundet 036-103072
Cattis Grundqvist Lärarförbundet 036-103120

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.