search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare till Vipevägens gruppbostad, vikariat

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning80%
Tillträdesdag2018-10-01 till 2018-12-31
Sista ansökningsdag2018-09-17
Referensnr18-70-0151
Publicerad2018-09-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
80%
Tillträdesdag
2018-10-01 till 2018-12-31
Sista ansökningsdag
2018-09-17
Referensnr
18-70-0151
Publicerad
2018-09-03

Vilka är vi?
Vipevägens gruppbostad är belägen i Huskvarna. Hos oss bor 5 personer i egna lägenheter och personal ska alltid finnas tillgänglig som stöd dygnet runt. Vi är 12 medarbetare på Vipevägen och vi har god sammanhållning. Vi söker nu en vikarie som vill vara en del av vårt härliga arbetslag. Varmt välkommen med din ansökan!

Vad gör vi?
Vi arbetar bland annat med att ge personlig omvårdnad, sociala aktiviteter, träning och service med beaktande av den enskildes personliga integritet. Medborgarens behov och struktur är utgångspunkten och vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Vårt arbete syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje medarbetare har ansvar för en person och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet mm. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet för att säkerställa kvalitativ omsorg av den enskilde.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har erfarenhet av liknande arbete. Personerna som bor i gruppbostaden har intellektuella funktionsnedsättningar, vilket medför att du behöver ha god pedagogisk insikt. Du är lugn och trygg som person och har god självkännedom. Det är viktigt att du har ett professionellt bemötande och att du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Personlig mognad värderas högt, då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Du har ett intresse av att utvecklas i arbetet och att vara delaktig i vårt systematiska förbättringsarbete. B-körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.

Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll/helg. På arbetsplatsen finns dessutom vaken-natt.
Då detta är ett vikariat för en medarbetare som är tjänstledig på grund av studier finns eventuellt chans till förlängning.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Lena Plomén, Enhetschef 036-10 77 86
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.