search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsVätterslundsskolan, Bymarkens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-11-01
Sista ansökningsdag2018-09-23
Referensnr18-60-0655
Publicerad2018-09-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Vätterslundsskolan, Bymarkens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-11-01
Sista ansökningsdag
2018-09-23
Referensnr
18-60-0655
Publicerad
2018-09-03

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på Vätterslundsskolan inom Bymarkens skolområde. Skolområdet är beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i Jönköping.
Området består av två skolor; Hisingstorpsskolan F-6 med ca 450 elever och Vätterslundsskolan F-3 med ca 110 elever. Det finns ett 80-tal medarbetare på Bymarkens Skolområde.

Arbetsuppgifter
Vi söker en lärare med inriktning fritidshem/fritidspedagog till Vätterslundsskolan. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet tillsammans med övriga pedagoger på skolan. Utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten så söker vi en pedagog som tar ansvar för och samverkar med lärare i undervisningen inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande.

Kompetenskrav
Du har examen som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog. Det är en merit om du har behörighet att undervisa i idrott samt har stort intresse för att arbeta med att vidareutveckla fritidsverksamheten utifrån Lgr 11.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt så långt det går inom ramen hela grundskolans verksamhet.
Du är en flexibel person som finns till för alla elever på skolan och kan smidigt anamma skolans gemensamma förhållningssätt.
Du tar ett helhetsansvar för elevernas skoldag och medverkar till trivsel och samhörighet.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.
Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av uppdraget som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan och intervjuer sker fortlöpande!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson telefon 036-10 61 72,
Bitr. rektor Jonna Nilsson telefon 036-10 70 92
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Åsa Bengtsson 0703-031293 och Ulf Claesson telefon 0703-231281

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.