search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Handläggare/skoladministratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-11-01 till 2019-04-30
Sista ansökningsdag2018-09-16
Referensnr18-60-0638
Publicerad2018-09-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-11-01 till 2019-04-30
Sista ansökningsdag
2018-09-16
Referensnr
18-60-0638
Publicerad
2018-09-03

Arbetsplatsbeskrivning
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern.
Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara spindeln i nätet och ansiktet utåt eftersom du kommer att arbeta gentemot rektorer, lärare, elever, vårdnadshavare och allmänheten som behöver kontakta skolan. I arbetsuppgifterna ingår administrativt stöd till rektorerna, vikarieanskaffning, schemahantering, frånvarohantering, elevregistrering, fakturahantering, posthantering med mera.

Kompetens
Du som söker har eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration, personal eller offentlig förvaltning. Goda IT-kunkaper är en förutsättning och du har erfarenhet av att arbeta i olika IT-system/stöd. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning med eventuell möjlighet till förlängning och tillsvidareanställning.

Övrigt
Vi söker dig som har mycket god social kompetens. Du ska kunna arbeta med flera uppgifter samtidigt och vara stresstålig. Du bör ha lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Det är viktigt att du har förmågan att arbeta självständigt, kan ta initiativ och är strukturerad. Du är serviceinriktad och är bra på att prioritera. Erfarenhet av skoladministration är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Yvonne Wetterbrandt,tf rektor Gränna so, tel 036-106660
John Ericson, LR, tel 0390-333 05
Kerstin Nyqvist, LF, tel 0390-333 37

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.