search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosengårds förskola, 3-5 år
AnställningsformTillsvidareanställning
Omfattning100 %
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-09-16
Referensnr18-60-0656
Publicerad2018-08-31
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosengårds förskola, 3-5 år
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-09-16
Referensnr
18-60-0656
Publicerad
2018-08-31

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss på Rosengårds förskola, en av två förskolor inom Hammardalens förskoleområde. Vi finns i Norrahammar några kilometer söder om Jönköping.
På Rosengårds förskola finns tre avdelningar. Två 1-3 års avdelningar och två 3-5 årsavdelningar, samt en 3-5 årsavdelning som är en av kommunens särskilda avdelningar där det finns några barn med olika funktionsvariationer.
Vi har goda bussförbindelser, närhet till skog, bibliotek, vårdcentral, affär mm.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som förskollärare på 3-5-års avdelning. Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget driva och utveckla den pedagogiska verksamheten utefter intentionerna i våra styrdokument. Du kommer tillsammans med dina kollegor planera, analysera och utvärdera förskolans verksamhet för att stödja barns lärande. Som förskollärare ansvarar du för den pedagogiska verksamheten.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare, alternativt går du sista året på förskollärarutbildningen. För oss är det viktigt att du har barnets utveckling och lärande i centrum och tillsammans med kollegor verkar för en bra tid på förskolan. Tillsammans med arbetslaget och specialpedagog upprättar du planer för barn med särskilda behov och ansvarar för att de genomförs. Du är väl insatt i våra styrdokument och har lätt för att omvandla teori till praktik. Vi kommer lägga stor vikt vid god samarbetsförmåga och ett stort engagemang. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Länk till beställning av belastningsregister

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Johanna Sandwall, förskolechef 036-10 36 71
Carina Ahlgren, Lärarförbundet 036-10 36 79

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.