search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

HR-konsult

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsAvd Administration
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-09-16
Referensnr18-42-0024
Publicerad2018-08-30
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Avd Administration
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-09-16
Referensnr
18-42-0024
Publicerad
2018-08-30

Arbetsplatsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun har ca 230 medarbetare och är organiserad utifrån fem avdelningar, varav tre är verksamhetsområdena ung fritid, kultur och bibliotek och idrott och förening. Förvaltningen har även två centrala avdelningar, kvalité och utveckling och administration.

Tjänsten som HR-konsult är placerad på den administrativa avdelningen. Avdelningen, som består av sju medarbetare, har som mål att vara ett expertstöd i ständig utveckling främst inom arbetsområdena HR, ekonomi, diarieföring och nämnd.

Arbetsuppgifter
HR-funktionens uppdrag är att hjälpa våra 16 drivna chefer med att klara sina uppdrag på ett framgångsrikt sätt. Din främsta uppgift som HR-konsult är att ge ett konsultativt stöd i personalfrågor och i nära samarbete med vår HR-strateg samt ytterligare HR-konsult utveckla HR-området för kultur och fritidsförvaltningen främst i de operativa frågorna. Kultur och fritidsförvaltningen är en av kommunens mindre förvaltningar och det ställs därför stora krav på att Du som jobbar med HR har en bred kompetens men även en förmåga att kunna dyka ner i specifika områden/frågor då behov uppstår. Du ges stora möjligheten till utveckling och fördjupning inom HR-området.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en förmåga att se nya perspektiv och komma med idéer för att stimulera utveckling i HR-frågor.
Du har en eftergymnasial utbildning från personalprogrammet eller annat som bedöms likvärdigt och gärna några års erfarenhet från arbete med HR-frågor. Du behöver vara lyhörd, kommunikativ och känna dig trygg med den konsultativa rollen. Oväntade situationer och nya utmaningar kräver att du är flexibel i ditt arbetssätt och med kort framförhållning kan prioritera om dina arbetsuppgifter. Vi har stort förtroende för dig som medarbetare och ger därför stor frihet för ditt arbetsutövande vilket i gengäld kräver att du är driven och självgående. Du kommunicerar tydligt i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi är mån om vår personal och dess hälsa så förmåner inom såväl kultur som motion erbjuds alla våra medarbetare.

Övrigt
Lön enligt kollektivavtal

Upplysningar
Avdelningschef Administration: Anette Almquist, tel. 036-10 69 12.

Facklig representant:
VISION: Maria Carlsson, tel. 036-10 57 01.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.