search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Resurspedagog i Landsjöskolan

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLandsjöskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-10-01
Sista ansökningsdag2018-09-16
Referensnr18-60-0627
Publicerad2018-08-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Landsjöskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-10-01
Sista ansökningsdag
2018-09-16
Referensnr
18-60-0627
Publicerad
2018-08-30

Arbetsplatsbeskrivning
Enheten ligger i Skärstaddalen, och består av förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Verksamheten är belägen i Kaxholmen och i Skärstad. På Landsjöskolan (Kaxholmen) finns förskoleklass, åk 1-6 samt 3 fritidshem. På Skärstad skola (Skärstad) finns förskoleklass,
åk 1-3 samt fritidshem. Verksamheterna på de båda skolorna utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra som resurspedagog och på Landsjöskolan fritidshem. Som resurspedagog kommer du att ansvara för enstaka elever så väl som grupper. Arbetet innebär aktivt arbete med eleverna samt planering, vårdnadshavarkontakter och dokumentation. Du kommer också att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten utifrån de styrdokument som finns

Kompetenskrav
Lärare med inriktning fritidshem eller fritidspedagogexamen. Alternativ behörighet är socialpedagog eller behandlingspedagog.

Meriterande är om du har arbetat med de äldre eleverna i fritidshemmet med omvittnat positivt resultat och har motivation och idéer till att utveckla den delen av verksamheten. Du har erfarenhet och kunskaper om NPF. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Du har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och du anammar skolan gemensamma förhållningssätt. Du är även skicklig på konflikthantering.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start 181001.

Upplysningar
Helena G Johansson, Rektor, 036-10 39 60
Christina Skogeryd, Lärarförbundet, 036-10 39 61

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.