search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog/speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSanda Utbildningscentrum
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-09-16
Referensnr18-60-0511
Publicerad2018-08-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sanda Utbildningscentrum
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-09-16
Referensnr
18-60-0511
Publicerad
2018-08-28

Vill du bli vår nya kollega på Sanda Utbildningscentrum och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka som med glädje antar utmaningar och skapar förutsättningar för våra elevers utveckling?

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är cirka 200 anställda där våra gemensamma ledord är Engagemang, Trygghet, Glädje, Professionalitet och Utmaning.

Arbetsuppgifter:
Vi vill ha dig som vill och tycker om att arbeta tillsammans – du kommer att vara en viktig del av ett elevhälsoteam men samarbetar också med övrig personal. Du ger handledning åt lärare och stöd till prioriterade elever. Vi söker dig som vill utvecklas både utifrån din profession men även utifrån skolan som helhet.

Dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå av utredning, överlämningar, kontakter och samverkan med aktörer inom skolan men också utanför, stöd och handledning av elever, samtal med vårdnadshavare, ingå i elevhälsoteam och att systematiskt arbeta med utvärdering för att förbättra verksamheten.

Tjänsten formas tillsammans med rektor, kollegor, och dig själv utifrån våra behov och möjligheter och de områden i verksamheten som tjänsten är riktad mot. Du kommer att ingå i Sanda Utbildningscentrums elevhälsoteam där även andra specialpedagoger/speciallärare ingår.

Vem söker vi?
Du som är utbildad specialpedagog/speciallärare med lärarlegitimation för grundskolans senare år eller gymnasiet. Du är specialpedagog/speciallärare med en adekvat utbildning. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och det är en fördel om du har erfarenhet som specialpedagog/speciallärare från högstadium eller gymnasium. Har du erfarenhet utav elever med särskilda behov är det meriterande. Grundläggande IT-kunskaper är ett krav och du kan på ett naturligt sätt använda digitala verktyg i din undervisning.

Du är..
- Flexibel och har en god samarbetsförmåga
- Arbetslagsinriktad och kommunikativ
- Engagerad och har en god förmåga att intressera och entusiasmera elever
- Intresserad av att utvecklas och skicklig på att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Var god ange minst två referenser i ledande befattning.

Vid frågor kontakta:
Henrik Ader, rektor - henrik.ader@jonkoping.se

Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.