search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAnna Dalins förskoleområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning50%
Tillträdesdag2018-09-10 till 2018-12-21
Sista ansökningsdag2018-09-16
Referensnr18-60-0611
Publicerad2018-08-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Anna Dalins förskoleområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
50%
Tillträdesdag
2018-09-10 till 2018-12-21
Sista ansökningsdag
2018-09-16
Referensnr
18-60-0611
Publicerad
2018-08-27

Välkommen till Anna Dalins förskoleområde!
Anna Dalins förskoleområde ligger i centrala Huskvarna, förskoleområdet består av Anna Dalins och Viktorias förskolor samt dygnet runt förskola - Törnrosa. Upptagningsområdet för Anna Dalins förskoleområde är i huvudsak Huskvarna centrum och söder.
Ett spännande förskoleområde där många kulturer möts och språket är en viktig del i det pedagogiska arbetet. Förskolorna är vackert belägna nära natur och vatten, fräscha lokaler med många möjligheter. Vår värdegrund grundas på ett öppet och positivt klimat där alla olikheter ses berikande.
Hela förskoleområdet arbetar med kollegialt lärande med leken i fokus. Vi har deltagit i kompetensutvecklingsinsatser i "IT-för bättre lärande".
Anna Dalins förskoleområde har varit en del i en forskningsstudie med fokus på barns utomhusmiljöer som drivs av Region Jönköpings län och Jönköpings University. Vår ambition är att forma en stimulerande utomhusmiljö som främjar hälsa, inlärning och hållbarhet för barnen. Lärarna har fått uppgift att föra in och göra förskolegårdarna till en naturlig del av barnens biosfär.

Arbetsuppgifter
Du har tillsammans med kollegor inom arbetslaget ansvar för den pedagogiska verksamheten sker enligt förskolans styrdokument. Arbetet ska stötta barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. 

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare eller med barn på annat sätt är det meriterande. Du har god förmåga att omsätta teori och praktik som skapar ett varierat, systematiskt och glädjefyllt arbetssätt. Du bedriver medveten undervisning samt skapa lärmiljöer och målstyrda processer som leder till utveckling och lärande hos varje enskilt barn.

Som person visar du stort engagemang, har ett positivt synsätt samt ett kreativt och varierat arbetssätt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Du hittaransökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Nigar Syed, förskolechef. Tel nr – 036-107801
LF – Anna Bergström 036-107802
LF - Susanne Rydén 036-107800

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.