search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehaga förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-09-30
Referensnr18-60-0590
Publicerad2018-08-23
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehaga förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-09-30
Referensnr
18-60-0590
Publicerad
2018-08-23

Arbetsplatsbeskrivning
Längtar du till en arbetsplats där du får bidra till utveckling?
Då är du varmt välkommen till Öxnehaga förskoleområde där vi tillsammans gör skillnad varje dag.
Öxnehaga förskoleområde består av Gethagens fsk, Kalvhagens fsk, Kohagens fsk samt Oxhagens fsk. Tillsammans strävar vi efter att barnen på Öxnehaga ska få en bra grund i det livslånga lärandet.
Våra ledord är att förskolan ska vara Trygg, Lärande och Rolig, vår vision är att i mötet med barn och vårdnadshavare skapa en verksamhet som utvecklar språk och identitet. Som stöd i detta arbete har vi tillsammans utarbetat en pedagogisk handlingsplan.
Öxnehaga är ett mångkulturellt område med många spännande möten som berikar verksamheten

Arbetsuppgifter
Vi söker förskollärare som vill leda och utveckla vårt pedagogiska arbete på förskolan utifrån våra styrdokument samt vår egna pedagogiska handlingsplan.
Du medverkar även till att utforma en trygg, positiv och lärande miljö med god balans av undervisning och omsorg.
Vår pedagogiska ide bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta redskap är pedagogisk dokumentation.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som vill vara med och utveckla vår verksamhet.
Handledarutbildning är meriterande eftersom vi är en övningsförskola. Du har kunskap och idéer för hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund.

Övrigt
Öxnehaga förskoleområdet är med i Skolverkets satsning, "Samverkan för bästa förskola och skola". Vi är nu på väg att starta upp kompetensutveckling tillsammans med Linnéuniversitet inom området; språk och interkulturalitet. Satsningen kommer att pågå under 1,5 år.
På enheten finns en pedagogista och en musikpedagog som handleder och ger inspiration i det pedagogiska arbetet. Enhetens specialpedagog bistår med handledning och stöd i arbetet.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Charlotte Sundqvist
Förskolechef
Tel 036 102413
charlotte.sundqvist@jonkoping.se

Johan Sandberg
Bitr. förskolechef
tel 036 102613
johan.sandberg@jonkoping.se

Annelie Widell
Lärarförbundet
036 107834

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.