search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

HR-chef

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsStadskontoret
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-09-17
Referensnr18-04-0032
Publicerad2018-08-24
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Stadskontoret
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-09-17
Referensnr
18-04-0032
Publicerad
2018-08-24

Söker du en ny utmaning? Vi vill utveckla Jönköpings kommun till en av de attraktivaste arbetsgivarna. Vi behöver en relationskapande HR-chef med gedigen erfarenhet, som brinner för HR-frågor och vill vara med och göra samhällsnytta.

Beskrivning av uppdraget
Uppdraget tar ytterst avstamp i kommunens politiska mål. Som HR-chef har du ett helhetsansvar för kommunens arbetsgivarfrågor med ett övergripande samordningsansvar för styrning, ledning, förvaltning, utveckling och strategisk planeringen inom HR.

Du arbetar nära förvaltningarna och tillsammans ser ni till att kommunen attraherar, rekryterar och utvecklar våra medarbetare och chefer på bästa möjliga sätt. Utgångspunkten är en arbetsgivare, med en enhetlig arbetsgivar- och personalpolitik.

HR-chefen är direkt underställd stadsdirektören och ingår i stadskontorets ledningsgrupp. Som medlem i ledningsgruppen arbetar du tillsammans med övriga medlemmar för att driva och utveckla kommunen i sin helhet mot en hållbar utveckling - ekonomiskt, ekologiskt och socialt.

Arbetsuppgifter
Som HR-chef ansvarar du för att driva, samordna och koordinera det övergripande strategiska HR-arbetet och företräder kommunen i arbetsgivarfrågor. I ansvaret ingår beredning och verkställande av uppdrag från kommunens personalutskott.

Du arbetar strategiskt med HR-frågor, men hanterar också frågor av operativ karaktär. Du bidrar till att förvaltningsledningar och chefer i samarbete med kommunens HR-funktioner får strategiskt och operativt stöd i arbetsgivarfrågor. Att utveckla och underhålla förtroendefulla relationer både internt och externt med förtroendevalda, arbetsgivarerepresentanter och fackliga organisationer är en viktig del av uppdraget.

Förutom det övergripande arbetet leder du den centrala HR-avdelningen med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Avdelningens uppgift är dels att utveckla övergripande HR-strategier, samordna kommungemensamma HR-aktiviteter och stödja förvaltningarna i arbetsgivarfrågor. Du kommer även vara chef för Kommunhälsans enhetschef.

Vi söker
Du ser till hela verksamhetens bästa, är en trygg, erfaren och prestigelös ledare där ditt ledarskap präglas av att du vill se andra växa.

Som HR-chef förväntas du vara en förebild som chef genom ett engagerande, kommunikativt och strategiskt ledarskap. Du drivs av att skapa samarbeten och du har ett genuint intresse för samhällsfrågor och samhällsutveckling. Som ledare har du förmåga att skapa förtroende och sätta upp tydliga mål som leder till konkreta insatser.

Krav
- Relevant högskoleutbildning företrädesvis inom HR-området
- Flerårig erfarenhet av kvalificerat, strategiskt HR-arbete i större komplex verksamhet
- Erfarenhet av företagsövergripande HR-chefsbefattning eller motsvarande
- Erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation
- Van att arbeta med processer/projekt som spänner över breda samarbetsytor
- Uttrycker sig väl i tal och skrift.

Meriterande
- Erfarenhet av att hantera media- och presskontakter
- Erfarenhet av krisledning

Upplysningar
Johan Fritz, stadsdirektör, tfn 036-108090
Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.