search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkhagens fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagefter överenskomelser
Sista ansökningsdag2018-09-16
Referensnr18-60-0541
Publicerad2018-08-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekhagens fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
efter överenskomelser
Sista ansökningsdag
2018-09-16
Referensnr
18-60-0541
Publicerad
2018-08-20

Arbetsplatsbeskrivning
Vi tror att alla kan! Tror du också det?
Då är du välkommen till oss på Ekhagens förskoleområde! På våra tre förskolor Ekdalen, Solrosen och Jära Gård ska barn uppleva att de kan erövra världen. Den pedagogiska verksamheten ska präglas av barnens nyfikenhet, tankar och intressen. Våra miljöer möjliggör att barnen kan mötas, utmanas och inspireras. När du jobbar hos oss får du en Ipad och arbetskläder för både vinter och sommar. 

Arbetsuppgifter
Som förskollärare omsätter du förskolans läroplan i ditt dagliga arbete. Tillsammans med dina kollegor skapar förutsättningar för barnens lärande och utveckling, genom att stötta det enskilda barnet, utmana normer och arbeta aktivt mot diskriminering. Du ansvarar för att aktivt leda, planera och kvalitetssäkra undervisningen i förskolan. Du följer kontinuerligt upp och analysera den pedagogiska verksamheten i samarbete med kollegor och stödfunktioner.

Kompetenskrav
Vi söker dig som;

  • är utbildad och legitimerad förskollärare,
  • är väl insatt i förskolans styrdokument,
  • arbetar strukturerat och analytsikt med pedagogisk dokumentation,
  • har goda IT-kunskaper,
  • uttrycker dig väl i svenskt tal och skrift,
  • har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus,
  • bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt.

Övrigt
Våra pedagogiska miljöer möjliggör till inflytande och medforskande. Hos oss har du möjlighet till regelbunden planering och reflektionstid både enskild och i arbetslaget. Kompetensutveckling via våra nätverksgrupper. Vi har en god ekonomi, vilket möjliggör för oss att vi skapar de bästa förutsättningar i vardagen för vuxna och barn. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret som är mindre än 12 månader gammalt. Handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. Välkommen med din ansökan!
 

Upplysningar
Förskolechef Edita Sabanovic 036-102140
Bit.förskolechef Gunilla Persson 036 102143
LF Anna Dolk 070 372 4512
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.