search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kock

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast möjligt eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-09-16
Referensnr18-61-0102
Publicerad2018-08-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-09-16
Referensnr
18-61-0102
Publicerad
2018-08-20

Vilka är vi?
Per Brahegymnasiet har en lång tradition som skola med rötter från 1200-talet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1250 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Vi har också IB som är en internationell gymnasieutbildning. Bredden av utbildningar och inriktningar sätter en positiv prägel på stämningen i skolan. Vi har en lång tradition av att möta elever som har höga ambitioner och som vill hitta vägen mot sina framtida mål. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

Vad gör vi?
Matlagning från grunden och tillagning av specialkoster. I arbetet ingår även att göra viss varubeställning, egenkontroll, samt samarbete över gränserna och delaktighet i cafét. I övrigt förekommande arbetsuppgifter inom storkök såsom disk, städ och servering. Vi tillagar och serverar dagligen cirka 1100 portioner lunch till skolans elever och vi har ett stort engagemang i allt vi gör.

Det lagas god mat från råvaror med hög kvalitet och vi följer livsmedelsverkets, kommunens och utbildningsförvaltningens riktlinjer gällande kost inom skolan. Hela måltidsverksamheten ska genomsyras av god kvalitet, matglädje, hållbarhetstänk om miljön samt en god service.

Vem är du?
Kockutbildning och med fördel erfarenhet från storkök eller restaurang. Genuint intresse och känsla för matlagning; med vilka att vara med och fortsätta pröva och utveckla nyheter/metoder. Du ska vara väl insatt i livsmedelslagstiftningen och ha god kompetens inom specialkoster. Datorvana krävs då näringsvärdesberäkning, beställning och ekonomisk redovisning sker via dator. Vi använder kostdataprogrammet Matilda från FOOD it.

Den vi söker ska ha en yrkestolthet och brinna för att laga god mat till sina gäster. Som person ska du vara kreativ, positiv, kompetent, lyhörd och en god kommunikatör. Du sätter självklart alltid dina gäster (eleverna) i centrum och ska ha lätt för att samarbeta. Med kvalitet och ekonomisk medvetenhet ser du möjlighet att driva och utveckla verksamheten mot framtida mål. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Tjänsten är en uppehållsanställning.

Upplysningar:
Kökschef Fredrik Granqvist - tfn 036-10 63 09
E-post: fredrik.granqvist@jonkoping.se

Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.