search
Sök
menu
Meny

Stöd för föreningar på landsbygderna

Är din förening aktiv i någon av kommunens landsbygder och vill göra en särskild satsning? Behöver ni fixa föreningslokalerna eller skapa ett nytt evenemang?  Nu finns det möjlighet för föreningar i kommunens landsbygder att söka stöd.

Insatserna ska primärt gå till föreningar som verkar i landsbygderna med särskilda satsningar, projekt och investeringar. Stöd kan också gå till föreningar i tätort om insatsen på ett tydligt sätt även inkluderar människor eller aktiviteter i landsbygderna.

Varför görs denna satsning?

Människors behov av mötesplatser är stort. Att utveckla mötesplatserna i landsbygderna, såsom butiken, kyrkan eller fotbollsplanen, är därför viktigt. En mötesplats är en plats där man kan träffa människor med olika åldrar, bakgrund och sysselsättning. Föreningarna ansvarar för flera av dessa mötesplatser och bidrar till folkhälsan i kommunen. Många av landsbygdernas föreningar såsom företagarföreningar, idrottsklubbar, byalag och hembygdsföreningar är också viktiga diskussionspartners i kommunens arbete med olika landsbygdsfrågor.

Ansökan om stöd

Ansökan sker via blankett som finns på jonkoping.se eller via Föreningsportalen (gäller bidrag­sberättigade idrotts- och fritidsföreningar). Ansökningar tas emot löpande och beslut sker via beslutsmöten månadsvis.

Ansökningsblankett och villkor för stöd finns i dokumenten nedan.