search
Sök
menu
Meny

Polymeringenjör 400- YH poäng

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom polymer och robotteknik, för att kunna arbeta inom företag med plasttillverkning.

Vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper inom plast!

Det finns hundratals företag i regionen som söker efter denna yrkeskompetens. Utbildningen stöds av landets branschorganisationer inom plast samt de företag som utvecklar plastmaskiner i regionen. Under utbildningen får du branschkunskap i kombination med fördjupad kunskap i plastkonstruktion, olika plasters användning och uppbyggnad, mekatronik, robotteknik, formverktyg samt projektledning. Du kommer att arbeta med formverktyg, de programmeringsspråk som används vid plasttillverkning. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete) ute på företag. Skolan har en av landets bäst utrustade robotverkstäder samt erfarna lärare med erfarenhet från automation och plastbranschen. Utbildningen leder till en fördjupad kunskap om de senaste framstegen inom polymer- och robotteknik. Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som Polymeringenjör, Projektledare inom plast/komposit/gummi, Servicetekniker, Produktutvecklare inom polymer samt konstruktör inom polymer Förkunskapskrav är slutbetyg från Teknikprogrammet - Naturvetenskapligt program eller motsvarande praktiska kunskaper från arbetslivet. Gymnasiebetyg i Kemi och Fysik är viktiga förkunskaper för utbildningen. Om du inte uppfyller behörighetskraven enligt ovan görs en individuell prövning av dina meriter Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Utbildningen är CSN-berättigad. Studietiden är förlagd till 80 veckor. Start augusti och avslut i juni. Lektioner tre heldagar/vecka i skolsal/verkstad samt två dagar egna studier/handledning. LIA:n (lärande i arbete). är förlagda till termin två, tre och fyra sammanlagt 16 veckor (helveckor).

 

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Jönköpings Tekniska Högskola är ansvarig utbildningsanordnare och utbildningen genomförs av Yrkeshögskolan Jönköping (Jönköpings kommun).

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Anders Rickman

Verksamhetschef

Tfn 076-815 38 00

Cathrine Dånsjö

Utbildningsledare

Tfn 070- 263 15 17

Madeleine Appelberg

Utbildningsadministratör

Tfn 072-720 81 00

Officiell e-postadress

yh@jonkoping.se