search
Sök
menu
Meny

Elkraftsingenjör 400-YH poäng

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom elkraft, för att kunna arbeta inom företag inriktade mot energi och elkraft försörjning.

Vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper inom Elkraftteknik!

Det finns flera stora företag i regionen som söker efter denna yrkeskompetens. Utbildningen har flera av landets största aktörer inom elkraftprojektering engagerade i ledningsgruppen. Under utbildningen får du branschkunskap i kombination med fördjupad kunskap om elkonstruktioner i CAD, elmaskiner, elkraftsystem högspänning, automatisering, elproduktion och de kurser som ingår i den allmänna behörigheten för elektriker. Du kommer att arbeta med avancerade styrsystem, de vanligaste programmeringsspråken. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete) ute på företag. Skolan har utrustade verkstäder samt erfarna lärare/ konsulter med erfarenhet från elkraft-branschen. Utbildningen leder till en fördjupad kunskap om de senaste framstegen inom elkraftsteknik. Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som elkraftsingenjör, projektör inom elkraft, driftsplanerare, beredare eller driftmaskinist inom elkraft. Förkunskapskrav är slutbetyg från El och energiprogrammet eller motsvarande praktiska kunskaper från arbetslivet. Om du inte uppfyller behörighetskraven enligt ovan görs en individuell prövning av dina meriter Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Utbildningen är CSN-berättigad. Studietiden är förlagd till 80 veckor. Start augusti och avslut i juni. Lektioner tre heldagar/vecka i skolsal/verkstad samt två dagar egna studier/handledning. LIA:n (lärande i arbete). är förlagda till termin två, tre och fyra sammanlagt 16 veckor (helveckor).

 

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Jönköpings Tekniska Högskola är ansvarig utbildningsanordnare och utbildningen genomförs av Yrkeshögskolan Jönköping (Jönköpings kommun).

 

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Anders Rickman

Verksamhetschef

Tfn 076-815 38 00

Cathrine Dånsjö

Utbildningsledare

Tfn 070- 263 15 17

Madeleine Appelberg

Utbildningsadministratör

Tfn 072-720 81 00

Officiell e-postadress

yh@jonkoping.se