search
Sök
menu
Meny

CNC tekniker- Lila certifikat 200- YH poäng

Utbildningen vänder sig till dig som vill vidarutbilda och fördjupa dina kunskaper för att kunna arbeta inom företag med multifunktionsmaskiner för skärande bearbetning.

Vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper inom CNC och mekatronik!

Jönköpingsregionen är ledande i landet vad avser skärande bearbetning och det finns många företag som söker efter denna yrkeskompetens. Utbildningen har regionens största företag inom skärande bearbetning engagerade i ledningsgruppen. Under utbildningen får du branschkunskap i kombination med kunskap om ISO programmering för CNC-styrda multifunktionsmaskiner. Du lär Dig mekatronik, Robotstyrning av CNC maskiner, projektleding samt CAM beredning. Du kommer att arbeta i tredimensionella CAD-system, CAM-system och med de vanligaste CNC-programspråken. Du kommer arbeta med mekatroniska/ robotsystem anpassade för CNC maskiner. Skolan har en av landets bäst utrustade CNC och robotverkstäder samt mycket erfarna lärare med lång erfarenhet från branschen. Utbildningen leder till en fördjupad kunskap om tillverkningsprocessen och ger dig möjlighet att arbeta som avancerad CNC-tekniker, till exempel beredare eller produktionstekniker. Du kan även få arbetsuppgifter som att installera eller serva robotenheter anpassade för CNC miljön. Förkunskapskrav är industritekniskt program, grönt certifikat eller arbetslivserfarenhet från mekatronik/ skärande tillverkning. Utbildningen inleds därför under hösten med att de studerande får sin kunskap validerad mot det Gröna certifikatet. Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Utbildningen är CSN-berättigad. Studietiden är förlagd till 40 veckor. Start augusti och avslut i juni. Lektioner två heldagar/vecka i skolsal/verkstad samt två dagar LIA (lärande i arbete) samt en dag egna studier. LIA:n kommer igång i oktober och är förlagda till både termin ett och två.

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Jönköpings Tekniska Högskola är ansvarig utbildningsanordnare och utbildningen genomförs av Yrkeshögskolan Jönköping (Jönköpings kommun).

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Anders Rickman

Verksamhetschef

Tfn 076-815 38 00

Cathrine Dånsjö

Utbildningsledare

Tfn 070- 263 15 17

Madeleine Appelberg

Utbildningsadministratör

Tfn 072-720 81 00

Officiell e-postadress

yh@jonkoping.se