search
Sök
menu
Meny

Nya lokaler i Hisingstorpsskolan invigda

Ung man i röda kläder som jonglerar från en scen. I förgrunden ser man blågula vimplar.

Under festliga former i strålande väder invigdes Hisingstorpsskolans nybyggda lokaler. Ceremonin ägde rum den 28 september med tal, program och tårtkalas för alla.

En man pratar i mikrofon, en pojke i 6-årsåldern står bredvid och till vänster om honom står en kvinna. Ett blågult band är spänt framför dem, detta ska klippas strax.

Under invigningsceremonin deltog 6-årige Ebbe Wittgård, läraren Britt Nordangård och grundskolechef David Norrfjärd.

– Det är härligt att vi nu har fått våra nya, ändamålsenliga lokaler. Det är många som väntat och längtat efter större lokaler och ny matsal. Processen kring lokalerna påbörjades långt innan nuvarande skolledning tillträdde, därför känns det roligt att vi äntligen har fått inviga, säger Lena Nord Jonsson, rektor för Hisingstorpskolan.

Hisingstorpsskolan är en grundskola i Jönköping med ca 450 elever från förskoleklass till årskurs 6. För att möta ett ökande elevunderlag har skolan under perioden våren 2016 till våren 2018 byggts om. Om- och tillbyggnaden innebär att skolan har fått ett nytt kök, ny matsal samt en ny bildsal. Dessutom har en ”hämta-lämnaplats” byggts vid skolans norra del för att få en bättre trafiksituation när föräldrar lämnar och hämtar sina barn med bil.

Festliga former

Den festliga Invigningen firades på fredagseftermiddagen tillsammans med elever, föräldrar och personal. Ceremonin inleddes med att grundskolechef David Norrfjärd klippte bandet tillsammans med en av de äldsta lärarna på skolan, Britt Nordangård, och den yngsta eleven, Ebbe Wittgård. Därefter bjöds det på tal av rektor Lena Nordh-Jonsson samt föräldern Johan Thor. Uppskattade inslag var också musik och jongleringskonster på enhjuling av Hjalmar Risinger. Och naturligtvis fick alla kika på skolans fina lokaler och äta tårta! I det nya köket hade ca 800 tårtbitar förberetts dagen till ära.

Tårtbitar förbereds i storkök. En kvinna i förgrunden och en man i bakgrunden dekorerar tårtbitarna.       

I det nya köket var det full aktivitet när tårtkalaset förbereddes.

Publicerad: 2018-10-08 15.42