search
Sök
menu
Meny

Nu blir det bad på Brunstorp igen

Vy över Brunstorpsbadets två simbassänger.

Vy över Brunstorpsbadet i Huskvarna. Foto: Mikael Nyander

Förbättringsarbetena gav resultat. Efter ett möte på tisdags­morgonen står det nu klart att klassiska Brunstorpsbadet i Huskvarna kommer att kunna öppna till sommaren.

– Jätteskönt förstås. Vi har verkligen jobbat på med den här frågan och det känns bra att kommunen kan erbjuda bad på Brunstorp igen, säger Peter Jutterström (M), kommunalråd.

Det var förra vintern som det konstaterades att Brunstorpsbadet läckte stora mängder vatten, uppemot tio kubikmeter per dygn. Trots ett intensivt arbete kunde läckan aldrig hittas. Kommunen beslutade därför att stänga badet tillfälligt. I höst och vinter har förbättringsarbeten gjorts och insatserna har gett önskad effekt. Bassängerna håller tätt och efter vissa avslutande mark- och återställningsarbeten kommer anläggningen att öppna igen.

– Detta har ju blivit lite av en långbänk, men det har inte varit helt enkelt att lösa. Jag vill rikta ett stort tack till tjänstemännen som jobbat på för att lösa detta. Att Brunstorp kan öppna är viktigt för många, både kommuninvånare och våra fantastiska simmare i JSS, säger Mona Forsberg (S), kommunalråd.

Brunstorpsbadet kommer att öppna den 11 juni. De första två veckorna kommer Jönköpings simsällskap att använda bassängerna för träning, simundervisning och skolbesök.

– Direkt efter midsommar, måndagen den 25 juni, slår vi upp portarna för allmänheten, säger Martin Gårlin, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Publicerad: 2018-06-19 13.34