search
Sök
menu
Meny

Lisa får pris för sina insatser för barn

Kvinna och man ler mot kameran

Lisa Hegmegi, Jönköpings simsällskap och Anders Hulusjö (KD), ordförande i kommunfullmäktige.

Priset ”berömliga insatser för barn” delas ut under mänskliga rättighetsdagarna. Lisa Hegmegi, Jönköpings simsällskap, är årets vinnare.

Jönköpings kommun delar ut priset till en person som gjort något utöver det vanliga för barn. Syftet med priset är att uppmärksamma och belöna ideella insatser som leder till att barns hälsa och välbefinnande stärks.

Lisa Hegmegi håller i Jönköpings simsällskaps simundervisning för barn med funktionsnedsättning.

- Många barn behöver extra hjälp och stöd och det är viktigt att det finns förebilder som Lisa i samhället idag , sa Anders Hulusjö, ordförande i kommunfullmäktige, när han offentliggjorde pristagaren.

När Lisa startade nybörjargruppen hos Jönköpings simsällskap var det ett fåtal barn som deltog. Idag är det 15 barn i gruppen som både tränar och tävlar.

- Det finns många som jobbar ideellt för att skapa mervärde för barn och ungdomar och jag är otroligt tacksam att jag har får ta emot det här priset. Det är ett fantastiskt arbete eftersom jag får så mycket tillbaka från både barnen och deras föräldrar, säger Lisa Hegmegi.

Utdelning av priset under Mänskliga rättighetsdagarna

Priset delast ut i samband med en ljusmanifestation under MR-dagarna på Elmia, lördagen 11 november kl 17.30 vid Entré Nord.

Publicerad: 2017-11-08 13.55