search
Sök
menu
Meny

Jönköpings kommun står värd för Forum jämställdhet 2020

kvinna som står på en scen och pratar. 

I februari nästa år är det Jönköpings kommun som står som värd för Sveriges största jämställdhetskonferens, Forum jämställdhet. Konferensen kommer att arrangeras tillsammans med Region Jönköping län, Länsstyrelsen och Jönköping University, på Elmia den 5-6 februari 2020.

För att få arrangera konferensen krävs det att det ska finnas ett väl utvecklat jämställdhetsarbetet, något Jönköpings kommun fått ett kvitto på efter att Sveriges kommuner och landsting utsett Jönköping till modellkommun för jämställdhet.

– Det är en bekräftelse på att vårt jämställdhetsarbete utvecklas positivt under de senaste åren. Det visar även att Jönköpings kommun är en attraktiv konferensort. Vi har stor kunskap och erfarenhet av att arrangera möten och konferenser av denna storlek där ca 1000 besökare kommer till Jönköping och upptäcker vår fina kommun, säger Johan Fritz, Stadsdirektör Jönköpings kommun.

två kvinnor och en man som står på en scen. 

Från jämställdhetskonferensen i Luleå 2019.

På konferensen samlas chefer, förtroendevalda och experter från offentlig och privat sektor för att diskutera och inspireras. Konferensen ger unika möjligheter till kompetensutveckling kring bland annat Agenda 2030, normer, jämställdhet och jämlikhet. Det kommer dessutom finnas både ett utställartorg och ett öppet konferensprogram samtidigt som den stora konferensen genomförs.

– Som modellkommun ska vi sprida vårt arbete så att fler kommuner ska kunna ge sina invånare likvärdig service oavsett kön. Med jämställdhetsplanen och de politiska målen ska vi fortsätta arbetet för en jämställd kommun, fortsätter Johan Fritz.

Publicerad: 2019-02-11 08.00