search
Sök
menu
Meny

Invigning av Huskvarna sporthall

mattor och trampoliner för gymnastik i idrottshall.

Nu är Huskvarna gymnastikhall invigd. Några som längtat mycket efter den nya hallen är Huskvarna gymnastikförening som kvällen till ära kommer hade en öppen träning för nyfikna besökare.

I många år har det drömts om en ny idrottshall i Huskvarna. En av dem som länge drömt och varit med på den långa resan, från idé till byggnation och nu invigning, är Anette Lilja, tränare och styrelseledamot i Huskvarna gymnastikförening.

– Jag har haft en bild i huvudet i snart tio år av hur den här gymnastikhallen ska se ut, så att det nu är dags för invigning känns jätteroligt, säger Anette Lilja.

Den nya hallen, som ägs av Jönköpings kommun och drivs av kultur- och fritidsförvaltningen, är en modern gymnastikhall med bland annat redskap för avancerad truppgymnastik. Huskvarna gymnastikförening är en av flera föreningar som kommer nyttja hallen och för dem ger redskapen bättre förutsättningar för träning på en högre nivå, med bland annat tumblingmatta, höj- och sänkbara nedslagsmattor och nya trampoliner. Ytan är dessutom mycket större än tidigare vilket gjort att man har kunnat utöka verksamheten ordentligt.

– Vi började utöka vår verksamhet redan för 1,5 år sedan eftersom arbetet med att bygga en ny hall redan var igång. Sen dess har vi gått från ungefär 225 medlemmar till 400 stycken och antalet ledare har ökat från 27 till 53, fortsätter Anette Lilja.

Viktig investering i kommunen

Även på Jönköpings kommun ser man hallen som en viktig investering på flera plan.

– Hallen innebär ett stort lyft för föreningslivet. Gymnastikföreningen i Huskvarna har haft en väldigt lång kö och barn som tidigare inte fått plats får nu möjlighet att utöva den idrott de önskar. Gymnastiken bedrivs dessutom överhängande av tjejer vilket gör det till en viktig jämställdhetssatsning, säger Martin Gårlin, Avdelningschef idrott och förening på kultur- och fritidsförvaltningen.

Publicerad: 2019-03-18 11.41