search
Sök
menu
Meny

Huskvarna bibliotek öppnar 11 december

Två fåtöljer med bokhyllar bakom. Interiör från Huskvarna nya bibliotek.

Runt 31 000 böcker, ljudböcker, tv-spel, DAISY och tidskrifter finns nu på plats i biblioteket i stadshuset i Huskvarna. Måndag 11 december öppnas dörrarna - Välkommen till ett nytt bibliotek!

Det nya biblioteket är inrymt i bottenplanet i stadshuset på Madängen. Böcker och media från Drottninggatan har fått flytta med till Rumlaborgsvägen och tillsammans med genomtänkt interiör och ändamålsenliga lokaler är biblioteket uppdaterat.

   – Nu längtar vi efter våra besökare så det känns mycket roligt att äntligen få öppna. Vi hoppas att huskvarnaborna kommer tycka om sitt nya bibliotek!, säger Åsa Storck, verksamhetssamordnare för biblioteket.

Nya verksamheter

Läsning, bildning och berättelser kan ta sig olika uttryck och det kommer vi att få uppleva på det nya biblioteket. Skapande verksamhet kommer också att få större utrymme än tidigare.

  – Förutom nya lokaler är det roligt att vi kan erbjuda nyheter, till exempel Fabriken och Gejminghörnan som ger möjlighet att experimentera, spela och skapa. På avdelningen Ny i Sverige har vi samlat lättlästa böcker och fakta. Andra nyheter är att barnavdelningen är utrustad med arbetsbord och tillgång till vatten, vilket gör det enkelt att jobba kreativt. Inne i bibliotekslokalen finns också en scen som kan användas till mindre arrangemang, berättar Åsa.

Meröppet

Under våren 2018 blir biblioteket ett så kallat Meröppet bibliotek. Det innebär att den som har ett meröppet-lånekort får tillgång till biblioteket alla dagar kl 7-22 och kan själv planera sitt besök när det passar.

Officiell invigning 20 januari

Den officiella invigningen av stadhuset och biblioteket kommer att ske lördag 20 januari. Kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson inviger och därefter bjuds det på aktiviteter för alla åldrar. På programmet står bland annat skapande verksamhet och kulturaktiviteter för barn och unga, författarsamtal med Theodor Kallifatides och Emma Hamberg, guidade rundvandringar och musikunderhållning av Kulturskolans musikklasser. Ett detaljerat dagsprogram presenteras via webb och annonser i början på nya året.

Publicerad: 2017-12-01 09.22