search
Sök
menu
Meny

Alla på landsbygden erbjuds bredband

En bonde står framför vita kossor

För Göran Locking var det självklart att ansluta sig till bredband via fiber.

I Jönköpings kommun pågår en omfattande utbyggnad av bredband via fiber och alla på landsbygden har nu möjlighet att beställa fiberanslutning till hushållet eller företaget.

För att även de hushåll som ligger avlägset ska kunna beställa fiberinstallation till en rimlig kostnad medfinansierar Jönköpings kommun utbyggnaden till landsbygden.

Göran Locking är lantbrukare och en av dem som har fått erbjudande att ansluta sig till fibernätet.

- Jag tvekade inte en sekund när jag blev erbjuden anslutning. För mig är det så självklart att man måste vara med i utvecklingen. Det finns inget att vänta på nu när kommunen är med och ger oss möjlighet att koppla upp oss.

Anslutningen till fibernätet innebär att Göran nu har möjlighet att göra många av sina ärenden på datorn.

- Jag gör alltmer över nätet istället för att skicka post. Jag gör momsdeklarationer, skickar in uppgifter till Jordbruksverket om min verksamhet och mycket annat. Vi beställer även mat och film på internet emellanåt. Och det blir bara mer och mer hela tiden.

Göran tycker att det är viktigt att även boende på landsbygden är med i den digitala utvecklingen.

- Egentligen tycker jag att vi som bor på landsbygden skulle leda utvecklingen för det är vi som har mest att tjäna på den. Vi har långt till centrum, affärer och myndigheter men genom internet och datorn får vi lika nära som man har om man bor i stan.

Publicerad: 2017-11-07 14.09