search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2017-09-25
  Först ut med en podd om sår och sårvård
  Äntligen lanseras sårpodden - Sveriges första podd om sår och sårvård. I podden delar Malin Munter, såransvarig sjuksköterska i Jönköpings kommun med sig av sina kunskaper och erfarenheter om hur svårläkta sår kan behandlas och förebyggs.
 • 2017-09-23
  Hälsoveckan - fokus på kropp och själ
  Vecka 39 infaller den återkommande Hälsoveckan, en vecka fylld med aktiviteter och program för både kropp och själ. I år deltar ett 40-tal arrangörer som tillsammans erbjuder 100-tals aktiviteter runt om i kommunen.
 • 2017-09-22
  Sweco är bästa cykelstället
  Sweco AB är den cykelvänligaste arbetsplatsen i Jönköping. Här har cykeln en naturlig plats både vid arbetspendling och i tjänsten. Både ledning och personal cyklar och man arbetar aktivt för att förbättra cykelmöjligheterna vid arbetsplatsen.
 • 2017-09-18
  Höga miljö- och djurskyddskrav ger bra mat till ba...
  Klimatfrågan är ständigt aktuell och den 20-28 september är det dags för Klimatveckan i Jönköping, en vecka som arrangeras av Klimatrådet.
 • 2017-09-14
  Utställning om neon i Jönköping - förr och nu
  Neonskyltar - ett modernt kulturarv värt att belysa! Lördag 16 september öppnar utställningen Neon - stadens ljus, om neon i Jönköping förr och nu. På Tändsticksmuseet berättas och visas neonskyltens historia men också om reklam och ljuskonst idag.
 • 2017-09-13
  Fler studentbostäder behövs
  Högskolan förväntas att fortsätta växa under de närmaste åren, en utveckling som kräver fler bostäder. Minst 150 nya studentbostäder bör byggas årligen, konstaterar Jönköping University, Studentkåren och Jönköpings kommun i en ny, gemensam studentbostadsanalys.
 • 2017-09-07
  Nytt pris till företag med god tillgänglighet och ...
  I år delar Jönköpings kommun för första gången ut ett tillgänglighets- och bemötandepris. Priset delas ut till ett företag som visat sig ha speciellt god tillgänglighet för alla kunder.
 • 2017-08-31
  Besvikelse efter utebliven satsning på höghastighe...
  Idag presenterade Trafikverket sitt förslag till nationell plan för transportsystemet 2018-2029, ett förslag som väckte stor besvikelse i Jönköpings kommun.
  Om förslaget blir verklighet förblir Jönköping en vit fläck på järnvägskartan under flera decennier framöver, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

 • 2017-08-31
  Fadderverksamhet ska öka integrationen av barn och...
  Med en fadderfamilj kan det bli lättare för ensamkommande barn och unga med uppehållstillstånd att komma in i det svenska samhället.  Nu har Jönköpings kommun beviljats en halv miljon kronor för ett projekt som ska främja integration.
 • 2017-08-30
  Invigning av Brunstorps vattenverk
  Brunstorps nya vattenverk har nu invigts. På plats under invigningen fanns världsfotografen och filmaren Mattias Klum som samtidigt presenterade vinnaren av H2Os fototävling.
 • 2017-08-28
  Socionomstudenter - se hit!
  Vill du ha lön under sista studieåret, sommarjobb och betald semester nästa år? Sök till traineeprogrammet för socionomstudenter.
 • 2017-08-18
  Gå eller cykla med barnen till skolan så blir de p...
  Stora äventyr börjar med små steg. Med vandrande skolbuss får både stora och små motion och gemenskap. Dessutom får barnen träning i att vistas i trafiken. 
 • 2017-08-17
  Dåligt bräddningsrör vid Kortebo ska bytas
  Vid kraftigt regn kan det ske en så kallad bräddning. Det är en funktion för att inte vattnet ska gå baklänges om ledningarna blir fulla och riskerar att översvämma källare och gator. I Jönköping finns sedan många år flera bräddar som leder ut i Vättern. Ett av dessa rör har rostat och sprungit läck intill strandkanten, något som väckt både frågor och kritik.
 • 2017-08-15
  Peter Jutterström nytt kommunalråd
  Idag gör Peter Jutterström (M) sin första arbetsdag som kommunalråd i Jönköpings kommun. Han efterträder Carin Berggren, med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.
 • 2017-08-08
  Huskvarna bibliotek rustar för flytten
  Just nu är det full aktivitet på biblioteket i Huskvarna. Lokalen är stängd för besökare sedan den 1 juli men personalen har ett stort jobb att göra inför flytten till Madängen.
 • 2017-08-04
  Villagata stängs av till följd av rasrisk
  På grund av förhöjd risk för ras har tekniska kontoret beslutat att stänga av delar av Gröna stigen i Norrahammar för motordriven fordonstrafik, sedan sprickbildning upptäckts i gatan. Skadorna konstaterades vid en kontroll av asfaltsbeläggningen och nu görs kompletterande utredningar.
 • 2017-07-07
  Jönköping är Sveriges bästa idrottsstad 2017 
  SVT Sport har utsett Jönköping till landets bästa idrottsstad 2017. Detta är första gången som Jönköping tar emot utmärkelsen, som kommer efter ett år fyllt av idrottsframgångar på såväl nationell som internationell nivå. 
 • 2017-05-15
  Gå på upptäcktsfärd i naturen med egen guide!
  Under våren, sommaren och hösten arrangeras fler än 75 guidningar och utflykter till olika naturmiljöer i Jönköpings kommun.