search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2019-01-23
  Kommunen satsar på förstelärare i förskolan
  I höst börjar 20 nya förstelärare inom förskolan i Jönköpings kommun. På sikt rör det sig om 70 tjänster. Satsningen görs för att stärka kompetensen och göra det möjligt för förskollärare att göra karriär.
 • 2019-01-22
  Jönköping nominerade till planpris för stadsplaner...
  Jönköpings kommun är nominerad till Sveriges Arkitekters planpris 2018. Nomineringen är för planarbetet med en utvidgad innerstaden runt Munksjön, där bland annat Munksjöstaden och kommande Skeppsbron ingår. Grunden är tankarna i Stadsbyggnadsvisionerna.
 • 2019-01-16
  Kommunen vill hjälpa grannar att stoppa brott
  Under den mörka årstiden ökar inbrotten i landet och även i Jönköpings kommun. Kommunen arbetar aktivt med frågor kring metoden Grannsamverkan för att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet och öka den sociala gemenskapen.
 • 2019-01-14
  Naturskolan och Jönköping University satsar på uto...
  Under våren startar Jönköping University och Naturskolan på Upptech ett pilotprojekt för att kompetensutveckla lärare och pedagoger i utomhuspedagogik. Satsningen görs för att föra samman forskning och praktik i den pedagogiska verksamheten.
 • 2019-01-10
  Gammal ek föreslås bli naturminne
  På Huskvarna kyrkogård finns en flera hundra år gammal ek som nu föreslås att bli skyddad som naturminne. 
 • 2019-01-08
  Kommunen rustas för kris och krig
  Landets kommuner ska rustas för kris och krig. I Jönköpings kommun pågår just nu en översyn av krisberedskapen där alla delar av kommunen ingår och där Räddningstjänsten har en samordnande roll.
 • 2018-12-18
  Nytt sätt att rekrytera unga
  För att säkra den framtida personalförsörjningen har kommunens äldreomsorg inlett ett samarbete med företaget Ung Omsorg som arbetar med möten över generationer. De anställer högstadieungdomar för att göra det lilla extra i äldre personers vardag.
 • 2018-12-06
  Tips för dig som vintercyklar
  I Jönköping väljer fler och fler att cykla större delen av året. Att el-cyklarna har gjort det bekvämare i backarna, fler och fler sätter på dubbdäck på cykeln och att cykelbanan utmed vätterstranden sopsaltas kan vara några utav anledningarna.