search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2018-05-25
  Nu skapas 300 nya studentbostäder på Ekhagen
  Jönköpings kommun bjuder nu in byggaktörer att anmäla sitt intresse för att bygga 300 nya studentbostäder på Ekhagen. Ambitionen är att det i november ska stå klart vem som kommer att få bygga lägenheterna.
 • 2018-05-25
  Alma tycker att feriepraktikanterna sprider glädje...
  HIttills har uppåt 750 ungdomar sökt feriepraktik inför sommaren, över hälften har sökt inom äldrevården. Alma är en av alla engagerade handledare som kommer ta emot ungdomarna.
 • 2018-05-24
  Krisberedskapsveckan och hemberedskap
  Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon annan störning eller kris i samhället så måste du kunna klara dig utan samhällets hjälp i minst några dygn. Det kallar vi för att ha en hemberedskap.
 • 2018-05-23
  Upptäck våra parker!
  Jönköpings kommun har många fina parker! Passa på att upptäcka några trädgårdspärlor och ta del av aktiviteterna som ingår i "Parksommar 2018", med start torsdag 24 maj.
 • 2018-05-23
  Satsning på föreningar på kommunens landsbygd
  Föreningar som vill göra särskilda satsningar, investeringar och projekt kan nu söka stöd.  Kravet är att de på något sätt involverar människor eller aktiviteter ute på landsbygderna.
 • 2018-05-22
  Nu blir det bad på Brunstorp igen

  Förbättringsarbetena gav resultat. Efter ett möte på tisdagsmorgonen står det nu klart att klassiska Brunstorpsbadet i Huskvarna kommer att kunna öppna till sommaren.
 • 2018-05-22
  Cykelsatsning för alla på Axamo Ring
  Jönköpings kommun och Jönköpings cykelklubb bjuder tillsammans med Svenska cykelförbundet in alla som vill prova på landsvägscykling till Gokart- banan i Axamo. Under fem måndagar fram till 4 juni finns instruktörer och lånecyklar på plats för ungdomar, paracyklister och alla andra som vill prova på landsvägscykling i en trygg och säker miljö utan biltrafik.
 • 2018-05-18
  Nya stadsdirektören trivs med frågor som är viktig...
  Johan Fritz är kommunens nya stadsdirektör. Han ser sig själv som en lugn och trygg person som gillar att lösa uppgifter ihop med andra.
 • 2018-05-17
  Förskolan utbildas i digitalisering
  I veckan avslutade 300 förskollärare och barnskötare en
  utbildning om digitala verktyg i förskola och skola. Från projektet IT för bättre lärande har de nu med sig ny kunskap in i lärandet.