search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2019-03-14
  Sandupptagningen är ett säkert vårtecken
  Snart ser det ut som att vintern helt säkert är över och vi kan börja ta upp sand- och grus på gång- och cykelvägar och gator. Det är många som har frågor om detta och längtar efter vårfina vägar och cykelbanor.
 • 2019-03-04
  Miljonbidrag till utveckling av idrotts- och friti...
  Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun delar årligen ut investeringsbidrag till föreningslivet för utveckling av idrotts- och fritidsanläggningar. Utdelningen i år ligger på rekordnivå då bidraget under 2018 höjdes med en miljon kronor.
 • 2019-02-25
  Invigning av Huskvarna sporthall
  Nu är Huskvarna gymnastikhall invigd. Några som längtat mycket efter den nya hallen är Huskvarna gymnastikförening som kvällen till ära kommer hade en öppen träning för nyfikna besökare.
 • 2019-02-22
  Modersmålsvecka med sagoläsning på en mängd olika ...
  Torsdag den 21 februari firas den Internationella Modersmålsdagen. Det var också startskottet för Modersmålsveckan i Jönköpings kommun. På Öxnehaga och Österängen blir det sagoläsning och samlingar på en mängd olika språk under sju dagar.
 • 2019-02-20
  Tabergsgruvan populärt hem för fladdermöss
  Bra temperatur, avsaknad av fiender och att få hänga ostörd i borrhål och skrymslen. Det är troliga anledningar till att rekordmånga fladdermöss, däribland en hotad art, övervintrar i Tabergsgruvan i år.
 • 2019-02-07
  Konstväggen blir Konstklubben – premiär på SmåLit
  Nu förvandlas stadsbibliotekets konstvägg till konstklubb. Här samlas konstsamtal, workshops och utställningar på ett och samma ställe. Premiär för den första Konstklubben blir det lördagen den 9 februari, mitt under Smålands litteraturfestival SmåLit.
 • 2019-01-22
  Jönköping nominerade till planpris för stadsplaner...
  Jönköpings kommun är nominerad till Sveriges Arkitekters planpris 2018. Nomineringen är för planarbetet med en utvidgad innerstaden runt Munksjön, där bland annat Munksjöstaden och kommande Skeppsbron ingår. Grunden är tankarna i Stadsbyggnadsvisionerna.
 • 2018-12-06
  Tips för dig som vintercyklar
  I Jönköping väljer fler och fler att cykla större delen av året. Att el-cyklarna har gjort det bekvämare i backarna, fler och fler sätter på dubbdäck på cykeln och att cykelbanan utmed vätterstranden sopsaltas kan vara några utav anledningarna.