search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2018-09-21
  Strålande stort intresse för solceller
  Intresset för småskalig och närproducerad el har ökat markant på senare tid, och fortsätter att öka. Ett tecken på det stora intresset från lantbruket är uppslutningen vid solcellsseminariet på Sjövik som arrangerades av Jönköpings kommun, Länsstyrelsen och LRF.
 • 2018-09-21
  Hitta inspiration till ett hälsosamt liv
  Hälsoveckan v 39 är ett årligt återkommande arrangemang. Jönköpings kommun har tillsammans med Region Jönköpings län skapat ett program fyllt av aktiviteter och upplevelser för kropp och själ.  

 • 2018-09-20
  Nominera företag med god tillgänglighet och gott b...
  Jönköpings kommun delar i år ut tillgänglighets- och bemötandepriset för andra året i följd. Priset delas ut till en verksamhet som visat sig ha speciellt god tillgänglighet för alla kunder.
 • 2018-09-19
  Höstsalong på Tändsticksmuseet – se konst som ska ...
  Nu gläntar vi på dörren och visar konst som väntar på att få sin plats. Under fem veckor ställs konstverken ut på Tändsticksmuseet, för att sedan placeras ut runt om i kommunen.
 • 2018-09-14
  Fruktens dag firas på Brunstorps gård
  Har du äppelträd i din närhet som du inte vet namnet på? Passa då på att få frukten sortbestämd under Fruktens dag lördag den 22 september! Ett arrangemang som bjuder på bland annat fruktutställning, fruktvandring, försäljning, visning och musik bland äppelträden.
 • 2018-09-13
  Mötesplats för äldre firar 20 år
  I två decennier har Mötesplatsen för seniorer funnits i Jönköpings kommun. I år firas det alltså 20-årsjubileum och i samband med detta vill kommunen uppmärksamma verksamheten och alla frivilligarbetare inom äldreomsorgen.
 • 2018-09-07
  Jönköping mår bättre och bättre – men tillfrisknin...
  Låt bilen stå och ta istället cykeln, gå eller åk kollektivt till jobbet. Redovisningen av gröna nyckeltal 2018 visar att miljön i Jönköping mår bättre och bättre, men utvecklingen går i många fall sakta.
 • 2018-08-29
  Nya jobbmöjligheter för lärarstudenter
  I höst kan lärarstudenter på Högskolan i Jönköping söka jobb som studentlärare, en anställning som ger möjlighet att kombinera studier och arbete på ett flexibelt sätt. Samtidigt får studenterna en bra introduktion i sitt kommande yrke.
 • 2018-08-28
  Regnbågsfärger på Brunnen
  Prideparaden blev en uppvisning i mänskliga fri- och rättigheter med stor uppslutning. På den HBTQ-diplomerade träffpunkten Brunnen i centrala Jönköping, en mötesplats för unga, kunde besökarna ladda upp och göra sina sista förberedelser inför paraden.
 • 2018-07-09
  Nytt naturreservat i västra vätter­branterna
  Häggebergs och Granbäcks lövskogar är ett vackert lövskogs­område mellan Jönköping och Bankeryd. Den 20 juni beslutade kommun­fullmäktige att naturreservatet skulle bildas.